Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

MIG: Ζημιές στους μετόχους, αυξήσεις στους εαυτούς τους!

Στο «κόκκινο», κατά 1,4 εκατ. ευρώ στο 9μηνο (από κέρδη 18,5 εκατ. ευρώ πέρσι), την ώρα που εκτοξεύονται οι αμοιβές διευθυντικών στελεχών και μελών της διοίκησης Την ώρα που τα αποτελέσματα της MIG δείχνουν την οικονομική κατάρρευση του ομίλου για το 2010, καθώς παρουσίασε ζημίες ύψους... 1,39 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο σε σχέση με κέρδη 18,5 εκατ. το αντίστοιχο περσινό 9μηνο, τα στελέχη της εξακολουθούν να φροντίζουν να αυξάνουν τις δικές τους απολαβές.
Συγκεκριμένα οι συναλλαγές και οι αμοιβές διευθυντικών στελεχών και μελών της διοίκησης σύμφωνα με την λογιστική κατάσταση 9μηνου εκτοξεύθηκαν στα επίπεδα των 21,4 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και στα 1,8 εκατ. ευρώ για την εταιρεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη έλαβαν αθροιστικά το ποσό των 7,7 εκατ. ευρώ κατά το α' τρίμηνο του 2010, στη διάρκεια του οποίου ο όμιλος MIG –του «πολυπράγμονος» κ. Ανδρέα Βγενόπουλου- εμφάνισε ζημιές 42 εκατ. ευρώ. Το ποσό είναι αυξημένο 89% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, κάτι που οφείλεται κατά μόνο ένα μέρος στην εξαγορά και τα έξοδα για την οργάνωση της Olympic. Οι αμοιβές που δόθηκαν από τις τρεις βασικές εταιρείες του ομίλου MIG, ήτοι Vivartia (2,159 εκατ. ευρώ), Attica Συμμετοχών (949 χιλιάδες ευρώ) και Υγεία (2,225 εκατ. ευρώ) έφθασαν αθροιστικά το ποσό των 5,33 εκατ. ευρώ.
Οι εξελίξεις αυτές σαφώς εξηγούν σε έναν βαθμό και την μεγάλη «βουτιά» της μετοχής αλλά και την αποφυγή ανάληψης επενδυτικού ρίσκου από τα ισχυρά χαρτοφυλάκια που δεν βλέπουν προοπτική βελτίωσης των αποτελεσμάτων του ομίλου, δεδομένων και των δύσκολων συνθηκών στην οικονομία. Και σε επίπεδο γ΄3μηνου η εικόνα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό γ’ 3μηνο έχει επιδεινωθεί με τα κέρδη από 14,2 εκατ .ευρώ πέρυσι να συρρικνώνονται φέτος στα 1,9 εκατ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή η «αιμορραγία» σε χιλιάδες μεγάλα και μικρά χαρτοφυλάκια που διατηρούν τον τίτλο παραμένει ακατάσχετη με τον Νοέμβριο να προσφέρει νέες σημαντικές απώλειες της τάξεως του 24,7%, ανεβάζοντας την πτώση από την αρχή του έτους στο 71,1%. Επίδοση που αποτελεί και την χειρότερη στο club των ισχυρών του 20αρη.
Ο όμιλος της MIG αποτιμάται σήμερα στα 500 εκατ. ευρώ, με το σύνολο της καθαρής της θέσης στο 9μηνο να διαμορφώνεται στα 2,42 δις. ευρώ στοιχείο το οποίο υποστηρίζει καλύτερες διαδρομές στο ταμπλό, ωστόσο όπως φαίνεται δεν λαμβάνεται υπόψη από την αγορά αφού οι έως σήμερα μεγάλες απώλειες και η ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα στην οικονομία και κατ’ επέκταση στις προοπτικές κερδοφορίας του ομίλου ενισχύουν την αποστροφή από τις τοποθετήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :