Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

«Φλυαρία δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων...»

ΚΥΠΡΟΣ/ Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Μάρκος Κυπριανού, καταδίκασε την προσπάθεια Τούρκων αξιωματούχων να αξιοποιήσουν πολιτικά εναντίον της Κύπρου τα πρόσφατα γεγονότα μετά τον αγώνα μπάσκετ τουρκικής ομάδας στην Μεγαλόνησο και κάλεσε την Τουρκία αντί να επικεντρώνει στις επιθέσεις εναντίον της Κύπρου για το γεγονός, να  ....................
.....................
προχωρήσει η ίδια στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της και να δείξει πόσο ανεκτική είναι σε άλλες θρησκείες και στη διαφορετικότητα. 
Ο Κύπριος υπουργός απαντώντας σήμερα σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στη Λευκωσία έκανε λόγο για φλυαρία δηλώσεων από πλευράς Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίοι, όπως είπε, προσπαθούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά τα ατυχή γεγονότα στον πρόσφατο αγώνα καλαθόσφαιρας. 
«Πρώτα από όλα δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε την προσπάθεια να αποδοθούν και να αξιοποιηθούν πολιτικά, και δη εναντίον της Κύπρου, τα ατυχή γεγονότα τα οποία μπορούν να συμβούν σε οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση», τόνισε ο υπουργός υπενθυμίζοντας ότι στην ίδια την Τουρκία την προηγούμενη Κυριακή έγιναν επεισόδια στα οποία μάλιστα υπήρξαν και τραυματισμοί. 
«Αντιθέτως εδώ, το νόμιμο κράτος της Κύπρου αντέδρασε και έδρασε αμέσως με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσουν σε καμιά περίπτωση οι φιλοξενούμενοί μας. Αυτές οι δηλώσεις δείχνουν ότι η Τουρκία έχει μπει και αυτή σε έναν προεκλογικό αγώνα, σε μια προεκλογική περίοδο», υπογράμμισε ο κ. Κυπριανού. (Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων)

Δεν υπάρχουν σχόλια :