Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ντ. Μπακογιάννη: Η Ν.Δ. έχει αποστατήσει από τον φιλελεύθερο εαυτό της

Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Real News» η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη επιστρέφει την κριτική που δέχεται περί αποστασίας από τη ΝΔ, και δηλώνει ανήσυχη για την κυβερνητική πολιτική. ............

................«Η ΝΔ έχει ``αποστατήσει`` από τον φιλελεύθερο εαυτό της», δηλώνει στη συνέντευξη η κ. Μπακογιάννη η οποία περιγράφοντας τις διαφορές της από τη ΝΔ και τον Αντ. Σαμαρά αναφέρει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετατρέπεται σε κόμμα διαμαρτυρίας, επενδύει σε δημαγωγικές εξαγγελίες, ακολουθεί δρόμο απομονωτισμού σε σχέση με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και αποκτά όλο και πιο έντονα αντιευρωπαϊκά, αντιφιλελεύθερα, λαϊκιστικά χαρακτηριστικά στο λόγο της.

Η κ. Μπακογιάννη κατηγορεί και το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να ξεφύγει από τον παλιό του εαυτό, να σπάσει τα δεσμά του με τον κρατισμό και να κάνει τις αναγκαίες τομές». Για την κυβερνητική πολιτική εκφράζει ανησυχία γιατί όπως αναφέρει, βλέπει ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση και τη συνέπεια που απαιτείται για την εφαρμογή της πολιτικής που έχει ανάγκη ο τόπος. Δεν έχει πολυτέλεια να μετρά πολιτικό κόστος και όμως το κάνει. Φοβάται να συγκρουσθεί με το κομματικό σύστημα των ΔΕΚΟ, τα καρτέλ της αγοράς φαρμάκων, τις συνδικαλιστικές συντεχνίες, και ακολουθεί τον εύκολο δρόμο μια ανέξοδης φορομπηχτικής πολιτικής και του περιορισμού των εισοδημάτων.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ, αν προέκυπτε μετά από εκλογές τέτοια ανάγκη, απαντά ότι «η όποια κυβερνητική συνεργασία πρέπει να στηρίζεται σε μια προγραμματική συμφωνία. Σ’ αυτή τη δύσκολη ώρα για τον τόπο η εθνική συνεννόηση και συνεργασία είναι κεντρική επιλογή». «Απ’ αυτή», προσθέτει, «δεν αποκλείεται κανείς που θέλει να καθίσει στο τραπέζι και να συμβάλει στην γρήγορη έξοδο του τόπου από την κρίση». Σε άλλη ερώτηση τι θα κάνει ``αν απαιτηθούν κυβερνητικές συνεργασίες ή αν ο Γ. Παπανδρέου ζητήσει συνεργασία και συναίνεση πριν από τις εκλογές`` η κ. Μπακογιάννη δηλώνει ότι η «η λαϊκή εντολή που έχω είναι να είμαι βουλευτής της αντιπολίτευσης. Θα παραμείνω στην αντιπολίτευση» και προσθέτει ότι «αυτή την ώρα απαιτείται εθνική συνεννόηση και συνεργασία. Όχι μοίρασμα αξιωμάτων ή Υπουργείων, οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συνεννοηθούν για τα μεγάλα». Τέλος σε ερώτηση αν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής διαδραματίσει ρόλο στην κεντροδεξιά απαντά λέγοντας ότι στην πολιτική ισχύει το «ποτέ μην λες ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια :