Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Αντίσταση στην "εκποίηση" των ατομικών ελευθεριών

"Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στο σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής του, της κατοικίας του και των επικοινωνιών του. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν." Άρθρα 7& 8 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το forum για την Ελλάδα έχει καταθέσει ήδη τις πρώτες τους προτάσεις. Συνεχίζουμε με την κατάθεση νέων θέσεων που θα οδηγήσουν σε ένα σαρωτικό σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων με στόχο να βάλουν την αγορά αλλά και την Ελλάδα σε κίνηση.
Είναι προφανές πως τα ανωτέρω θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών δεν γίνονται συχνά σεβαστά στην χώρα μας. Παρατηρούνται, με διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό, περιπτώσεις κατάφορης παραβίασης των ..........

........... ατομικών ελευθεριών ιδίως σε θέματα προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Οι παράμετροι που επηρεάζουν αυτή την τάση είναι η όλο και αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου, η αλματώδης ανάπτυξη των κοινωνικών ιστοχώρων και η αδηφάγος διάθεση κανιβαλισμού μέρους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου προσωπικά δεδομένα πολιτών αφού πρώτα "κλαπούν" από τους σύγχρονους" τυμβωρύχους" του διαδικτύου χρησιμοποιούνται δημοσίως για να ευτελίσουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Το forum για την Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει απαθές μπροστά σ' αυτή τη θλιβερή κατάσταση. Δεδομένου ότι για μας, η διασφάλιση των ατομικών ελευθεριών του κάθε πολίτη αποτελεί κυρίαρχο συστατικό του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, αρνούμαστε να ανεχθούμε αυτές τις πρακτικές πολιτικού εκβιασμού και σπίλωσης προσωπικοτήτων.

Αρνούμαστε να υποκύψουμε στις μεθοδεύσεις των "υποκλοπέων" των προσωπικών μας στιγμών, των "παπαράτσι" της οικογενειακής μας ζωής, των "διαρρηκτών" της ίδιας μας της ελευθερίας.

Αρνούμαστε να επιτρέψουμε στα κάθε λογής "αγρίμια" να κατασπαράζουν την προσωπική μας ζωή στο σύγχρονο Κολοσσαίο των media και των blogs.

Καλούμε όλους του ελεύθερους πολίτες να αντιταχθούν συντεταγμένα σε αυτές τις πρακτικές αποδοκιμάζοντας εμπράκτως τους εμπνευστές της, σαμποτάροντας συνειδητά τα media και τα blogs που τις ενθαρρύνουν και τις αναπαράγουν.

Η δική μας αντίσταση περνάει μέσα από την δική τους απομόνωση.

Επιπλέον, καλούμε την πολιτεία, με τα συντεταγμένα της όργανα, όπως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, να παρεμβαίνουν άμεσα σε αντίστοιχες περιπτώσεις, προστατεύοντας αποτελεσματικά και έγκαιρα τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών.

Το forum για την Ελλάδα, δεν μπορεί, παρά να πρωτοστατήσει σε αυτό τον αγώνα. Τον αγώνα για την προάσπιση των ατομικών ελευθεριών του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, θρησκευτικών και πολιτικών πεποιθήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :