Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

"Ο Σαμαράς διαιρεί την παράταξη"

Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε με αφορμή την υποψηφιότητα Κικίλια ότι η Νέα Δημοκρατία κάνει επιλογές ήττας. «Αν πρασινίσει η Ελλάδα θα του λέω ότι έγινε εξαιτίας του», είπε για τον κ. Σαμαρά, προσθέτοντας ότι η πολιτική του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας διαιρεί την παράταξη. «Ο κ. Σαμαράς είναι υπέρ της αφαίρεσης και της διαίρεσης, ενώ εγώ υπέρ της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού», συνέχισε, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για υποχθόνιο παιχνίδι και προπαγάνδα εναντίον του.
Υπενθύμισε ότι από το Μάρτιο είχε απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις δυνάμεις της παράταξης ενόψει των ........

....... αυτοδιοικητικών εκλογών «να δούμε ποιες υποψηφιότητες κερδίζουν και την άλλη μέρα ο καθένας στο κονάκι του» .
Είπε επίσης ότι ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να μαζέψει όλους όσους είναι εκτός Νέας Δημοκρατίας σε ένα τραπέζι, ενώ ο ίδιος το μπορεί και απαντώντας σε ερώτηση αν θα αναμειχθεί στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση που προκύψει θέμα μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, είπε ότι αν δει τη Νέα Δημοκρατία να πηγαίνει προς τον γκρεμό αυτό δεν θα τον αφήσει αδιάφορο, καθώς η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι των γονιών του.
Ο κ. Καρατζαφέρης απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τον κ. Σαμαρά να βρουν κοινούς υποψηφίους. Για τον κ. Τατούλη είπε ότι είναι συνταγή νίκης και αναρωτήθηκε «τι φοβάται ο κ. Σαμαράς» . Για την Κρήτη αναρωτήθηκε γιατί η παράταξη να πάει τριχοτομημένη και πρότεινε ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Όλγας Κεφαλογιάννη.

Σε ότι αφορά την υποψηφιότητα Ψωμιάδη μίλησε για ωμό εκβιασμό του υποψήφιου περιφερειάρχη από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι τον στραπατσάρισε.

Για τον κ. Τζιτζικώστα είπε ότι οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ δεν θα μπορούσαν να πάνε μαζί του, γιατί έχει πάρει συγκεκριμένες θέσεις απέναντι στο ΛΑΟΣ. Σε ότι αφορά την περιφέρεια Αττικής, είπε ότι αν ο κ. Σαμαράς θεωρεί πως η επιλογή Κικίλια έγινε με κριτήρια νίκης είναι αφελής και επανέλαβε την πρότασή του για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου ή του κ. Μίχαλου.

Για τον δήμο Πειραιά υπενθύμισε την πρότασή του για υποψηφιότητα Ανδριανόπουλου εξαρχής, ενώ για τα σενάρια που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία να σκέφτεται την υποψηφιότητα του κ. Μελά, είπε ότι ο ίδιος έχει φάει με τον κ. Μελά τρεις-τέσσερις φορές το καλοκαίρι και τώρα είναι πολύ αργά. «Τον κ. Μελά τον ευτέλισαν», ενώ είπε ότι είναι αστεϊσμοί όσα του καταλογίζουν περί σχεδίου αποσταθεροποίησης της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, ανέφερε πως η Νέα Δημοκρατία με μισόλογα προσπαθεί αριστερά και δεξιά να δημιουργήσει θέμα Μαντούβαλου και ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μην κινηθεί εναντίον κανενός υποψηφίου δημάρχου μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.

Σε ερώτηση αν θα κατεβάσει υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τον κ. Κώστα Κιλτίδη, είπε πως είναι μια ιδέα, όπως και αυτή του κ. Βελόπουλου και άλλων στελεχών και πως ο Κώστας Κιλτίδης είναι πολιτικό στέλεχος με ψυχή και καρδιά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου ανέφερε ότι ο κ. Σαμαράς «προσπαθεί με μηχανισμούς να πει ότι είμαστε εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ. Είναι δικό του το εξαπτέρυγο το κουβαλάει μαζί του από το '93» .

Κληθείς να σχολιάσει την κατάθεση του κ. Σωκράτη Κόκκαλη στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens και τη φράση του επιχειρηματία ότι ποτέ δεν έχει λαδώσει πολιτικούς, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι «ο κ. Κόκκαλης έχει χιούμορ» .

Για την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να αποχωρήσει από δύο εξεταστικές επιτροπές, είπε ότι «ο κ. Σαμαράς έχει μετρήσει καλά τις δικές του δυνάμεις, καλύτερα τις δικές μας και ξέρει ότι και μόνοι μας μπορούμε να υπερασπισθούμε την αλήθεια στην εξεταστική επιτροπή» .

Επίσης, ανέφερε ότι αν δεν καλυφθεί ο κατάλογος των μαρτύρων του ΛΑΟΣ στην εξεταστική για τη Siemens το κόμμα του δεν θα συντάξει πόρισμα, ενώ στην υπόθεση του Βατοπεδίου είπε ότι «ο κ. Σαμαράς μπορεί να φοβήθηκε την τελευταία τοποθέτηση του κ. Βουλγαράκη»

Δεν υπάρχουν σχόλια :