Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Η θαυμαστή θεραπευτική δύναμη των αλόγων

Η Θεραπευτική Ιππασία είναι μία δραστηριότητα που αποσκοπεί στη βελτίωση της υγείας και της ζωής των ατόμων με φυσική, συναισθηματική ή νοητική βλάβηΣκοπός του Συνδέσμου Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας (ΣΘΙΕ) είναι η μη κερδοσκοπική, φιλανθρωπική προσφορά δυνατοτήτων, ευκαιριών και μέσων για ιππασία από αναπήρους, κυρίως παιδιά, καθώς επίσης και η εφαρμογή της ιππασίας ως θεραπευτικό μέσο.
Ο ΣΘΙΕ βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και στηρίζεται οικονομικά στις ......

...... συνδρομές των μελών του και σε χορηγίες.Εθελοντής βοηθός θεραπευτικής ιππασίας μπορεί να γίνει ο καθένας μας, χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζει ιππασία ή να έχει εμπειρία από άτομα με ειδικές ανάγκες. 
Το μόνο που χρειάζεται είναι συνέπεια, ενθουσιασμός, διάθεση για συνεργασία κι αγάπη για τον άνθρωπο και τα ζώα. Σημαντικό στοιχείο για την αποτελεσματική συνεισφορά του βοηθού είναι η εκπαίδευσή του, την οποία αναλαμβάνουν οι εκπαιδευτές του ΣΘΙΕ.Ο Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας λειτουργεί Δευτέρα έως Σάββατο 9 το πρωί με 12.30 το μεσημέρι και Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός Τετάρτης από τις 15.30 το μεσημέρι μέχρι τις 18.30 το απόγευμα.
τηλ. επικοινωνίας: 210 7488566.

Δεν υπάρχουν σχόλια :