Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα κυβέρνηση:Πολυδάπανο μπάχαλο χωρίς καμιά λογική!..

ΠΡΩΤΑ ν’ αρχίσουμε σήμερα με τη διασκεδαστική πλευρά του «ανασχηματισμού – τουρλουμπούκι»… Και μετά να πιάσουμε τα πολύ σοβαρά…
ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ τώρα είχαμε απλώς τα υπουργεία Παιδείας, Δημόσιας Τάξης, Ναυτιλίας, Δημοσίων Εργων, Υγείας, Εργασίας, Προεδρίας κ.λπ.
…Τώρα, αφού έλυσαν όλα τα προβλήματα του τόπου, άλλαξαν και τις ονομασίες και τους τίτλους των υπουργείων!..
***
ΜΠΟΡΕΙΤΕ, λόγου χάρη, να εξηγήσετε γιατί το υπουργείο Παιδείας το μετονόμασαν σε… «Διά Βίου Μάθησης»;
* Δεν τους ικανοποιούσε το «Υπουργείο Ναυτιλίας» και το έκαναν «Θαλασσίων Υποθέσεων»; Αφήνοντας όμως απ’ έξω το ........

....... Λιμενικό Σώμα; (Αφού η προηγούμενη κυβέρνηση σκάρωσε κι άλλο, που το ονόμασε… «Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας»).
***
* ΔΕΝ τους αρκούσε επίσης ούτε το «Υπουργείο Υγείας»…
Και το μετονόμασαν σε «Υπουργείο Υγείας και… Διατροφής»!.. (Δεν μας εξήγησαν όμως: Τα Τρόφιμα μήπως ανήκουν στο υπουργείο Εμπορίου; Και, αλήθεια, με ποιο υπουργείο αντικατέστησαν το υπουργείο Εμπορίου;).
***
ΚΑΙ τώρα στα περισσότερο σοβαρά…
Αυτά που άρχισαν να συμβαίνουν με τις αρμοδιότητες των υπουργών – υφυπουργών, αναπληρωτών κ.λπ. είναι απίστευτα!..
…Το ένα υπουργείο καπακώνει το άλλο, ο ένας υπουργός μπαίνει στα «χωράφια» του άλλου, ένα άνευ προηγουμένου αλαλούμ, χωρίς αρχή και τέλος…
Κι από πάνω λένε ότι χρειάζονται τρεις μήνες και βάλε για να γνωρίσουν τις αρμοδιότητές τους!..
***
ΚΑΙ η τρίτη, σοβαρότατη πλευρά του «ανασχηματισμού της νύχτας»: Οι πολυπληθείς στρατιές υπουργών – υφυπουργών και (άκουσον – άκουσον) «αναπληρωτών»!!!
Στους 49, μαζί με τον πρωθυπουργό, έχουμε τώρα… 7 αναπληρωτές! Και οι υφυπουργοί από 19 έγιναν… 24 – ζωή να ’χουν!..
Η απορία όλων όμως είναι: Τι θα κάνουν οι αναπληρωτές; Θα πλακωθούν, λέτε, με τους υπουργούς για τις αρμοδιότητές τους;
***
ΚΑΙ φθάνουμε στην οικονομική πλευρά αυτού του μπάχαλου:
Αναλογισθήκατε τι θα κοστίζουν στον Προϋπολογισμό –στους Ελληνες φορολογουμένους για την ακρίβεια – όλες αυτές οι στρατιές;
48 κτίρια – γραφεία… 48 πολυδάπανες λιμουζίνες… 48 ιδιαίτερες γραμματείς και… 1.048 υπάλληλοι, κλητήρες κ.λπ. 48 διευθυντές των Υπουργικών Γραφείων κ.λπ. κ.λπ.
Προσθέστε τώρα και τους… 100 συμβούλους του πρωθυπουργού και υπολογίστε πόσα εκατομμύρια τον μήνα θα πληρώνουμε σ’ όλον αυτόν τον συρφετό!..

Δεν υπάρχουν σχόλια :