Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Η Ελληνική κοινωνία χρειάζεται νέα πνοή

Βρισκόμαστε, πράγματι, σε μια περίοδο όπου το πολιτικό σύστημα της χώρας μας βιώνει μια τρομερή κρίση. Η Ελληνική κοινωνία χρειάζεται νέα πνοή και νέα αφετηρία για να μπορέσει και πάλι να βρει το δρόμο της. Οι πολίτες πρέπει να πιστέψουν ότι το Κράτος μπορεί να τους εγγυηθεί την ισονομία και την ελευθερία που απαιτούνται για την ομαλή διαβίωση. 
Βιώνουμε μια κρίση η οποία δεν προήλθε παρά μόνο από την ασυδοσία και την παρακμή του πολιτικού μας συστήματος και ιδιαίτερα των πολιτικών κομμάτων. Αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί άλλο ο Ελληνικός .......

....... λαός να εκτρέφει κηφήνες της πολιτικής ζωής. Πρέπει να σταματήσει ο κατήφορος. Πρέπει όλοι οι πολίτες να σηκώσουμε τα μανίκια και να χτίσουμε το νέο σύγχρονο Κράτος της Ελλάδος. 
Θεωρώ ότι η παρούσα πολιτική κίνηση, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε για το τι Κράτος θέλουμε. Επιλέγουμε ένα Κράτος όπου οι εξουσίες που το Σύνταγμα ορίζει (Νομοθετική, Εκτελεστική, Δικαστική) θα λειτουργούν πραγματικά ανεξάρτητα ή ένα κομματικοποιημένο Κράτος όπου Νομοθετική εξουσία (Βουλή) θα είναι το ίδιο και το αυτό με την Εκτελεστική (Κυβέρνηση) όπως είναι σήμερα; Για σκεφτείτε… το εκάστοτε κυβερνών κόμμα το οποίο διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο ελέγχεται για τις πράξεις του από τον εαυτό του!!! 
Αυτό αποτελεί ωμή παραβίαση της εντολής που ο Νομοθέτης έχει προβλέψει για την άσκηση των εξουσιών. Η κομματοκρατία, ως νοοτροπία και πρακτική, πρέπει να αφανισθεί οριστικά και αμετάκλητα από τις πολιτικές διεργασίες και τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας και αυτό πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που, αφ’ ενός να μην είναι παράνομος και αφ’ ετέρου να είναι προσιτός στον κάθε πολίτη, (ώστε να μπορεί, εύκολα, να πάρει μέρος στον αγώνα αυτό), σύντομος αλλά και εξαιρετικά αποτελεσματικός και να δίνει προοπτική και διέξοδο προόδου στην κοινωνία. Η εξυγίανση και θωράκιση της Δημοκρατίας μας, από τον ευτελισμό της λειτουργίας της, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανασύνταξη της κοινωνίας μας , εν όψει της μακρόχρονης και σκληρής μάχης που έχει να δώσει για την έξοδο από το οικονομικό και κοινωνικό τέλμα στο οποίο την έχει οδηγήσει, σε μεγάλο βαθμό, η αποσάθρωσή της, που οφείλεται αποκλειστικά στην προσβολή της από το φαινόμενο της κομματοκρατίας.
/ / sarastgr / /

Δεν υπάρχουν σχόλια :