Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ο Αντώνης Σαμαράς συνένοχος του Ολετήρα Καραμανλή

Οι θερμοί εναγκαλισμοί του Σαμαρά με το νεοκαραμανλισμό στο Συνέδριο του περασμένου Σαββατοκύριακου σηματοδότησαν την πλήρη ανάληψη από τον πρώτο των ευθυνών του δεύτερου για την οικονομική καταστροφή της χώρας. Όσο και αν πασχίζει να «μηδενίσει το κοντέρ» ο Αρχηγαντώνης, είναι ο ίδιος που με τους προκλητικούς ισχυρισμούς του καθίσταται συνοδοιπόρος της εγκληματικής νεοκαραμανλικής διαδρομής, κυρίως της περιόδου 2007-2009. Και εξηγούμαστε.
Ο κ. Σαμαράς, προκαλώντας το κοινό αίσθημα και τη νωπή μνήμη του λαού, ισχυρίζεται ότι την αποκλειστική ευθύνη για τον οικονομικό εκτροχιασμό της χώρας και την αναγκαία προσφυγή στο μνημόνιο έχει η… οκτάμηνη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ! Από μόνο του το «επιχείρημα» είναι κατάπτυστο και άθλιο, όμως έχει και βαθύτερες ρίζες… Στηρίζεται στην ανόητη παραδοχή, ότι ο Καραμανλής συνετρίβη στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, επειδή τάχα...
«είπε τη σκληρή αλήθεια» στο λαό… Ποια «αλήθεια» είπε ακριβώς; Ότι, λόγω της δικής του ανικανότητας και ανευθυνότητας των προηγούμενων ετών -αυτό δεν το είπε…- η χώρα έπρεπε να καταφύγει σε επώδυνα οικονομικά μέτρα και ο λαός σε σκληρές και άδικες θυσίες! Ναι, αυτή είναι η πλήρης αλήθεια, από την οποία ο Καραμανλής είχε πει μόνο τη… μισή! Δηλαδή μόνο το τι έπρεπε να γίνει στο μέλλον, όχι όμως και γιατί είχαμε φτάσει σε τόσο δραματική οικονομική κατάσταση. Αυτό το μαθαίνουμε τώρα, σιγά-σιγά, και είναι ενδεικτικό της παροιμιώδους μικρότητας του ανδρός, αλλά και όσων εκ των υστέρων πασχίζουν να τον «δικαιώσουν».
Ο Καραμανλής το 2007 είχε καταφύγει έξαφνα σε πρόωρες εκλογές με πρόσχημα την Οικονομία. Από τότε, και μετά τη νωπή εντολή, έπρεπε να έχει δρομολογήσει τα μέτρα εκείνα που θα είχαν αποτρέψει τη χρεοκοπία. Τον Οκτώβρη του 2009, βρισκόμενος πάνω στα ερείπια των δικών του -μη- επιλογών, έμοιαζε με το χαζό παιδί που σπάει το βάζο και ύστερα κλαίει πάνω από τα κομμάτια, γνωρίζοντας ότι το περιμένει η τιμωρία… Αυτή είναι η «αλήθεια» του Καραμανλή, και σ’ αυτήν την «αλήθεια» θεμελιώνει σήμερα ο Σαμαράς την τυχοδιωκτική και λαϊκίστικη άρνησή του να συνδράμει στην Εθνική Προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας.
Και οι δυο τους θα παραπεμφθούν στον Καιάδα της Ιστορίας. Ο Λαός πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη, προτού τον συμπαρασύρουν στις ολετήριες εμμονές τους.

//Ο Κεντροδεξιός//

Δεν υπάρχουν σχόλια :