Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Οργή δικαστών και εισαγγελέων για τις επικρίσεις της ΝΔ στην υπόθεση Αγγέλου

Ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και προσπάθεια επηρεασμού της ανεξαρτησίας της καταγγέλλουν οι ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων, αντιδρώντας οργισμένα στις επικρίσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη δικονομική μεταχείριση του Γ.Αγγέλου. Δίνεται η εικόνα πως επιχειρείται η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης για στενούς κομματικούς σκοπούς, τονίζουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν ........

....... εξυπηρετείται ούτε με διθυράμβους, ούτε με καταγγελτικούς λόγους από στελέχη πολιτικών κομμάτων, όταν μάλιστα τα σχόλια συναρτώνται με την πορεία μίας υπόθεσης που τα αφορά».

«Ο σχολιασμός ενεργειών δικαστικών λειτουργών στα πλαίσια των καθηκόντων τους κι ενόσω διαρκεί η υπόθεση που χειρίζονται, αφενός μεν είναι αντιδικονομικός, αφετέρου δε δίδει την εντύπωση, ότι επιχειρείται η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης για στενά κομματικούς σκοπούς» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η επιθυμία για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη αποδεικνύεται στην καθημερινότητα και κυρίως με τη λήψη θεσμικών μέτρων που την εξασφαλίζουν» καταλήγει η Ένωση Εισαγγελέων.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει ταυτόχρονα ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης εξαιτίας των επικρίσεων που δέχθηκαν οι δικαστικοί λειτουργοί που επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης ύψους 400.000 ευρώ στον Γ.Αγγέλου.

«Οι κριτικές και οι επιθέσεις που δέχθηκαν οι ανωτέρω δικαστικοί λειτουργοί συνιστούν ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και προσπάθεια επηρεασμού της ανεξαρτησίας της, αφού αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση της αμεροληψίας και αντικειμενικότητας των συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι μάλιστα κατά γενική εκτίμηση είναι εκ των καλύτερων τόσο από πλευράς επιστημονικής κατάρτισης, όσο και από πλευράς ακεραιότητας και είναι βέβαιο ότι ενήργησαν εκτός οποιασδήποτε επιρροής» τονίζεται σε ανακοίνωση της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :