Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Γιατί πάνω από 8 στους 10 Νεοδημοκράτες γύρισαν την πλάτη στη «Νέα ΝΔ» του Σαμαρά…

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν περίμενε ο Αντώνης Σαμαράς τη σημερινή «χυλόπιτα» από τους αγνούς ψηφοφόρους της ΝΔ. Η πραγματική συμμετοχή σε πανελλαδικό μέσο όρο δεν ξεπερνά το 15 με 20% των εγγεγραμμένων στο κόμμα μελών. Αυτή είναι η εικόνα, όπως έγκυρα και έγκαιρα σας μεταφέραμε από έμπιστους πληροφοριοδότες μας σε όλη τη χώρα. Το τι «αποτελέσματα» θα χαλκεύσουν στα καταγώγια της Νέας Ρηγίλλης ελάχιστη σημασία έχει. Μια βόλτα αν έκανε κανείς σήμερα στους τόπους διεξαγωγής των εκλογών θα αντιλαμβανόταν την τραγική για το Σαμαρά αλήθεια…
Γιατί όμως οι Νεοδημοκράτες επέλεξαν συνειδητά την ηχηρή αποχή από μια τόσο «κρίσιμη» (κατά τα λεγόμενα των κομματικών) διαδικασία; Ο λόγος είναι απλός και τον βιώνουμε όσοι στο παρελθόν και μέχρι πρόσφατα ταυτίσαμε τις ζωές μας με τη Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη: η συντριπτική πλειοψηφία των «γαλάζιων» ψηφοφόρων τελεί σε... αγεφύρωτο ψυχικό χάσμα με την υπό διαμόρφωση «Νέα Νέα Δημοκρατία» του κ. Σαμαρά. Σε αυτό έχουν συμβάλει μια σειρά από αλαζονικές και αντιφιλελεύθερες επιλογές του σημερινού προέδρου του κόμματος, με αποκορύφωμα την πρόσφατη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη, επειδή ψήφισε κατά συνείδηση σε μια κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον του τόπου απόφαση. Δυστυχώς για την ιστορική αυτή Παράταξη, η σημερινή ηγεσία της ΝΔ έχει υποτιμήσει το συναισθηματικό δεσμό και τη σχέση που έχει η βάση της ΝΔ με τους ανθρώπους που έχουν δώσει χρόνια τώρα αγώνες κάτω από ευνοϊκές ή αντίξοες συνθήκες.
Η στρατηγική της «πολανοποίησης» της ΝΔ, που εκφράσθηκε με τον πιο απόλυτο τρόπο με τη στάση του Σαμαρά στη ψήφιση του μηχανισμού στήριξης και την επακόλουθη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη, προκαλεί τους αγνούς αγωνιστές Νεοδημοκράτες. Γι’ αυτό και αυτοί οργισμένα στρέφονται στην αποχή. Αισθάνονται ότι όταν το κόμμα τους κάνει τέτοιες ακραίες, αντιδημοκρατικές και συρρικνωτικές επιλογές δεν είναι δυνατόν να παράσχουν με τη συμμετοχή τους νομιμοποιητική στήριξη στον ξέφρενο κατήφορο του σημερινού αρχηγού της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :