Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Μ. Βρετανία: Σε τηλεγραφικούς στύλους, οι πομποί Wi-Fi

Πειράματα εγκαινίασε η εταιρεία Virgin Media, με στόχο την παροχή ασύρματου σήματος Ιντερνετ, χάρη σε πομπούς, που θα έχουν τοποθετηθεί σε τηλεγραφικούς στύλους.
Η εταιρεία εκτιμά ότι έτσι θα μπορέσει να επεκτείνει την παροχή υπηρεσιών Διαδικτύου σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο επιπλέον πελάτες στη Βρετανία, ιδιαίτερα σε αγροτικές περιοχές της χώρας.
Η δοκιμαστική τοποθέτηση των πομπών θα προσφέρει χωρητικότητα 50 μεγκαμπίτ το δευτερόλεπτο στο χωριό Γουλχάμπτον της επαρχίας των Μπέρκσιρ στην Αγγλία. Η κυβέρνηση Μπράουν έχει ...

... δεσμευθεί να εξασφαλίσει πρόσβαση στο Ίντερνετ, ταχύτητας το λιγότερο 2 Mbps για κάθε Βρετανό πολίτη μέχρι το 2012 και ακόμη μεγαλύτερης ταχύτητας μέχρι το 2017.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Virgin Media Νιλ Μπέρκετ, είπε ότι η δοκιμαστική τοποθέτηση των πομπών θα επιτρέψει στην εταιρία να διαπιστώσει κατά πόσον η ανάπτυξη εναέριων πομπών θα βοηθήσει την επέκταση του δικτύου στα επίπεδα που απαιτούνται από τη νέα γενιά υπολογιστών. Τα καλώδια οπτικών ινών διέρχονται συνήθως μέσα από υπόγειες σωληνώσεις, ενώ ορισμένες εταιρίες του χώρου έχουν πειραματισθεί τοποθετώντας τα καλώδια αυτά πάνω σε δίκτυα αποχέτευσης. Το πείραμα της Virgin θα διαρκέσει έξι μήνες.
/ / www.kathimerini.gr με στοιχεία από BBC / /

Δεν υπάρχουν σχόλια :