Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Οι κρυφοί πόθοι του Καραμανλή

Ο Καραμανλής ο νεότερος πιστεύει ότι στο μέλλον θα δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες να επιστρέψει ως  εγγυητής  της ενότητας και σωτήρας της παράταξης.
Κυκλοφορεί εν Ελλάδι, η φήμη για την επιστροφή του «βασιλιά». Δηλαδή του πρώην πρωθυπουργού που ακόμα νομίζει ότι άφησε πίσω του μεγάλο έργο. Αυτός που μας κοροϊδεύει τώρα από τα τελευταία έδρανα της Βουλής και δε σταματά να λέει ανεκδοτάκια και να γελά ασταμάτητα. Αυτός που άφησε την Ελλάδα ανυπεράσπιστη στα νύχια των κερδοσκόπων και των διεθνών οίκων αξιολόγησης. Αυτός που προτίμησε να παραδώσει ερείπια σκεπτόμενος εγωιστικά μόνο το δικό του μέλλον. Πως δηλαδή να επιστρέψει κάποτε ως σωτήρας της Ελλάδος. Ζηλεύει τον θείο του. Ξεχνά όμως το ιστορικό πλαίσιο της επιστροφής του πρώτου Καραμανλή. Τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα. Κυρίως δεν υπάρχει στον ορίζοντα η .....
.... πιθανότητα  να μεσολαβήσει, μέχρι την πολυπόθητη επιστροφή του,  καμιά χούντα. Εξάλλου οι μέθοδοι έλεγχου των  αναπτυσσόμενων χωρών έχουν αναβαθμιστεί  και δεν περιέχουν πια σενάρια έκτακτων ανατροπών. Αυτά ισχύουν στις υπανάπτυκτες χώρες του τρίτου κόσμου. Εδώ υπάρχουν τα μέσα ενημέρωσης και τα κρατικοδίαιτα συμφέροντα για να χειραγωγήσουν τις εξελίξεις.
Αν απλά στηρίζεις το μέλλον σου στην επανάληψη της ιστορίας τότε μάλλον καταλήγεις σε  τραγικής φάρσα.  Ο κόσμος της ΝΔ είναι πολύ οργισμένος με τον Καραμανλή. Και αν το αγνοεί, κακό του κεφαλιού του. Γιατί όμως εμφανίζεται αλαζόνας και με το φωτοστέφανο του μελλοντικού σωτήρα μας; Ποια κοινά σημεία παρουσιάζει η ιστορία του πρώτου Καραμανλή (με την περίφημη πρώτη πενταετία) και η πρώτη πενταετία του Καραμανλή του νεότερου; Κανένα. Πέραν του ονόματος, το χάος. Η πρώτη πενταετία του νεότερου ήταν μια καταστροφή. Όπου οι βασικές επιλογές σε πρόσωπα αποδείχτηκε παταγώδης αποτυχία, ενώ μετά τις εκλογές του 2007 εμφανίστηκε η κυβέρνηση ως περιπλανώμενος θίασος φτηνιάρικης επιθεώρησης.  Θύμιζε κοράκια που την έπεσαν στο κρατικό χρήμα για να αρπάξουν ότι μπορούσαν γιατί πλησίαζε το τέλος. Από τον Σεπτέμβριο του 2007 η κυβέρνηση Καραμανλή είχε ηττηθεί και απλά περίμενε το τέλος. Κανένας πάντως δεν περίμενε να ήταν τόσο θορυβώδες. Σίγουρα δεν ευθύνονται μόνο τα εχθρικά προς τη ΝΔ. μέσα ενημέρωσης. Σίγουρα οι ευθύνες για την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, αφορούν και τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :