Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη


Τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του εκδότη Χρήστου Λαμπράκη, το πρωί της Δευτέρας, εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
Σε μήνυμά του ο κ. Κάρολος Παπούλιας σημειώνει: «Η πολυετής και δημιουργική δραστηριότητα του Χρήστου Λαμπράκη στο χώρο του Τύπου έδεσε τη ζωή του με τη νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου. Το πάθος του για τον πολιτισμό αφήνει στην Ελλάδα μια ανεκτίμητη κληρονομιά, το Μέγαρο Μουσικής, το έργο ζωής του.
» Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους».
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη: «Ο Χρήστος Λαμπράκης υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα της δημόσιας ζωής του τόπου.
» Με την παρουσία του σφράγισε την πορεία της δημοσιογραφίας, των ΜΜΕ και του πολιτισμού. Η συμβολή του στα Γράμματα και τις Τέχνες ήταν μεγάλη.
» Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό και ....
σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής.
» Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά έχει ως εξής: «Ένας από τους κορυφαίους του ευρύτερου δημόσιου βίου, ο εκδότης Χρήστος Λαμπράκης, έφυγε σήμερα το πρωί. Πάλεψε σε δύσκολα χρόνια και πέτυχε πολλά. Αφήνει πλούσιο έργο και πολυσήμαντα δημιουργήματα, όπως ο ομώνυμος Δημοσιογραφικός Οργανισμός και το ομώνυμο Ίδρυμα.
» Υπήρξε πρωταγωνιστής στο χώρο του Τύπου, της έντυπης και ηλεκτρονικής ενημέρωσης. Πέρα, όμως, από την ενημέρωση υπηρέτησε τον πολιτισμό στην ευρύτερη έννοιά του. Κυρίως μέσα από το Σύλλογο των Φίλων της Μουσικής. Αλλά όχι μόνον.
» Προσωπικά, είχα την ευκαιρία, ως Υπουργός Πολιτισμού, να βιώσω την θέρμη, με την οποία αγκάλιαζε κάθε αξιόλογη πολιτιστική πρωτοβουλία.
» Το Ίδρυμα Λαμπράκη ανέπτυξε δραστηριότητες που αφορούν την Εκπαίδευση, την Τέχνη, το Περιβάλλον, τις νέες μορφές αγροτικής και τουριστικής επιχειρηματικότητας, την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων.
» Εκφράζω τη θλίψη μου για το θάνατό του και συλλυπούμαι τους οικείους και τους συνεργάτες του».
Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη: «Ο Χρήστος Λαμπράκης ήταν μια διαπρεπής προσωπικότητα που με τη διορατικότητα και τη δημιουργικότητά του άνοιξε νέους δρόμους στο χώρο της έντυπης και ηλεκτρονικής ενημέρωσης, στον πολιτισμό, στα γράμματα. Ανθρωπος με ευρύτητα πνεύματος υπήρξε πρωτοπόρος σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιήθηκε. Αφήνει πίσω του σημαντικά έργα, όπως είναι το Μέγαρο Μουσικής, το Ίδρυμα Λαμπράκη και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη. Εκφράζω στην οικογένεια του, στους φίλους και συνεργάτες του τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλειά του.»
Τα θερμότατα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

«Ο εκλιπών υπήρξε ακάματος εργάτης του πολιτισμού, διανοητής και ανήρ ευπατρίδης, ο οποίος πολλά προσέφερε διά την πολιτισμικήν εξύψωσιν της ελληνικής κοινωνίας.
» Εύχομαι και προσεύχομαι ο Κύριος να αναπαύει την ψυχήν του εν χώρα ζώντων μετά δικαίων και αγίων και στα ευαγή έργα πολιτισμού και προσφοράς να τύχει μιμητών» ανέφερε στη σχετική δήλωσή του ο κ. Ιερώνυμος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του εκδότη Χρήστου Λαμπράκη και καταθέτει στη μνήμη του το ποσό των 300 ευρώ στο λογαριασμό αλληλοβοήθειας της ΕΣΗΕΑ.

in.gr - Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη - Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια :