Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Δηλαδή τώρα η Παπαρήγα είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Η Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Παπαρήγα.

Σας φαίνεται παράξενος ο τίτλος; Μα, γιατί; Πρέπει να συνηθίσετε την κυρία Α.Παπαρήγα ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και όχι δεν εννοώ ότι η κυρία Παπαρήγα πήρε μεταγραφή στη ΝΔ. Το αντίθετο το KKE πήρε μεταγραφή στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και εξηγούμε. Από κει που όλοι 


είχαμε συνηθίσει μια αντιμνημονιακή αντιπολίτευση απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, εδώ και δύο χρόνια περίπου από τη ΝΔ. Πλέον, η απόφαση του κυρίου Σαμαρά να προσχωρήσει το κόμμα του στο μπλογκ του μνημονίου για εθνικούς λόγους, δημιούργησε ένα κενό στο ποιός θα ασκεί αντιπολίτευση στη νέα κυβέρνηση.

Από σήμερα και μέχρι τις εκλογές – όποτε αυτές γίνουν – ο Α.Σαμαράς και η Ν.Δ. δεν θα μπορούν να ασκούν τα αντιπολιτευτικά τους καθήκοντα σε μια κυβέρνηση που θα την στηρίζουν απόλυτα. Η Νέα Δημοκρατία θα λειτουργεί πλέον με χαρακτηριστικά συμπολίτευσης! Επομένως το τρίτο κόμμα του κοινοβουλίου θα αναλάβει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ΚΚΕ !

Οι μαθημένοι σε αντιμνημονιακή ρητορική ψηφοφόροι και στελέχη της ΝΔ, θα πρέπει να εκπαιδευτούν σε νέα επιχειρηματολογία και να στηρίξουν τη νέα δανειακή σύμβαση (Μνημόνιο 3) και την συγκυβέρνηση -επί της ουσίας- υπό τον κύριο Παπαδήμο.

Μέχρι τις επόμενες εκλογές λοιπόν, η ΝΔ θα γνωρίσει τη μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων στην ιστορία της. Καθώς, από τη μία όλοι εκείνοι που ικανοποιούνταν από την αντιμνημονιακή της ρητορική θα βρουν “ασφαλές” καταφύγιο στα αριστερά κομματα ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ότι άλλο προκύψει, γι’αυτό μη σας φανεί παράξενο αν μέσα στο Νοέμβρη δείτε μία ξεκάθαρα “εθνική” ρητορική από τις παρατάξεις της αριστεράς. Και από την άλλη, η ΝΔ θα έχει διαρροές και από μετριοπαθείς υποστηρικτές της ή πολίτες της μεσαίας τάξης, που αν μείνουν ικανοποιημένοι από το νέο πρωθυπουργό, θα τους μοιάζει αναχρονιστική η προοπτική της επιστροφής ενός παλαιοκομματικού πολιτικού στην πρωθυπουργία της χώρας!

Συνεπώς αδιέξοδο! Η Νέα Δημοκρατία εγκλωβίστηκε στη μονοδιάστατη στρατηγική που είχε χαράξει. Η επιτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι πλέον μονόδρομος για τον κύριο Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :