Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Εξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Φώτης Κουβέλης

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες του πρώτου συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς. Πρόεδρος του κόμματος εκλέχτηκε ο κ. Φώτης Κουβέλης, συγκεντρώνοντας συντριπτικό ποσοστό 97,31%.
Συγκεκριμένα ψήφισαν 670 σύνεδροι, με τον κ. Κουβέλη να λαμβάνει 652 ψήφους, ενώ



υπήρχαν και 18 λευκά.
Αμέσως μετά ο πρόεδρος του κόμματος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εμπιστοσύνη σας με τιμά, με συγκινεί και με δεσμεύει θετικά. Όλοι μαζί να συνεχίσουμε αυτό το ωραίο ταξίδι της Δημοκρατικής Αριστεράς. Από θέση ευθύνης και υπευθυνότητας, απέναντι στη χώρα, στην κοινωνία και τους πολίτες. Έχω τη βεβαιότητα ότι όλοι εμείς, με τη συλλογικότητά μας, κάθε μέρα θα αναπτύσσουμε στενούς, φερέγγυους δεσμούς εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες.

»Η κοινωνία έχει ανάγκη τη Δημοκρατική Αριστερά και η Δημοκρατική Αριστερά έχει την υποχρέωση να ανταποκριθεί σε αυτό που οι Έλληνες πολίτες διεκδικούν. Ιδιαίτερα σήμερα, σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, με τεμαχισμένη την κοινωνία, με υποβαθμισμένα πολλά κοινωνικά στρώματα στο πλαίσιο της φτώχειας, να αγωνιστούμε με τον υπεύθυνο λόγο μας, με τις εναλλακτικές μας προτάσεις, προκειμένου να δείξουμε και να χαράξουμε εκείνους τους δρόμους, που θα οδηγήσουν την κοινωνία και τη χώρα στην έξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία σήμερα βρίσκεται.

»Όλοι μαζί, ας καταγράφουμε κάθε μέρα και περισσότερο, με δύναμη, με αποφασιστικότητα, με ειλικρίνεια προς την κοινωνία, την παρουσία μας. Μια παρουσία εξαιρετικά αναγκαία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

»Από σήμερα το βράδυ, από αύριο το πρωί, με το κόμμα μας, συλλογικά, δημοκρατικά, οργανωμένα. Ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία, που είναι έτοιμο κάθε στιγμή να παρέχει κοινωνική λογοδοσία, σε μια αμφίδρομη συστηματική σχέση με τους πολίτες, να κάνουμε εκείνο που αντιστοιχεί με τις ώρες και τις στιγμές που διανύουμε.

»Είμαι βέβαιος ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα είναι κάθε μέρα παρούσα, δυνατή, ενισχυμένη και υπεύθυνη απέναντι στη χώρα, στους πολίτες και στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :