Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Εκτός αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη η Βουλγαρία

Μπορίσοφ: «Ο κόσμος στο Μπουργκάς δεν θέλει το έργο. Όλοι είδαμε τι συνέβη στον Κόλπο του Μεξικού». Ίδια τύχη και για τον πυρηνικό σταθμό στο Μπέλενε.
Ανακοινώνοντας την πρόθεση της χώρας του να εγκαταλείψει το έργο υλοποίησης του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, είπε ότι ενημέρωσε τους πρέσβεις των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), με τους οποίους συναντήθηκε, σήμερα, στη Σόφια, για τους .......

........ λόγους αυτής της κίνησης.
Όπως ανέφερε, αφενός υπάρχουν αντιδράσεις για το έργο από κατοίκους δήμων της περιοχής του Μπουργκάς, αφετέρου η διαδρομή του αγωγού περνά μέσα από προστατευόμενες περιοχές. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, «θα πάρει δεκάδες χρόνια προκειμένου να αισθανθούμε τα οφέλη από αυτό το έργο».
Σύμφωνα με τον κ. Μπορίσοφ, το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση της κατασκευής πυρηνικού σταθμού στο Μπέλενε. «Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε με όλους όσοι θα μπορούσαν να μας πουν πώς το έργο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί. Ο,τιδήποτε άλλο είναι απλά λόγια», είπε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος πρωθυπουργός. Το έργο θα απορροφήσει 26 δισ. λέβα και δεν είναι σαφές πότε θα υπάρξουν ανταποδοτικά οφέλη από τις επενδύσεις αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :