Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Η ΟΝΝΕΔ Μ.Βρετανίας υπέρ της υποψηφιότητας του Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Ένα ταξίδι τελειώνει αύριο. Αύριο αποφασίζεται για το αν η νεολαία της μεγάλης κεντροδεξίας φιλελεύθερης παράταξης θα ξεκινήσει για τα νέα μεγάλα ταξίδια με πυξίδα τις δικαιωμένες πολιτικά επιλογές του φιλελευθερισμού ή αν προσωρινά αράξει στα επικίνδυνα νερά της ακρότητας, του ευρωσκεπτικισμού και της παθητικότητας.

Η ΟΝΝΕΔ Μ.Βρετανίας η αλήθεια είναι, κατάφερε τον τελευταίο καιρό να βρεθεί στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Αντιδράσαμε αμέσως, ως οφείλαμε, με την ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας η οποία κοινοποιήθηκε παντού. Ίσως σε κάποιους δεν άρεσε αυτή η επιστολή και ήθελαν να σιωπήσουμε διεκδικώντας τα αυτονόητα. Να μπορέσουν οι Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν για τον επόμενο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ. Άλλες οργανώσεις σιώπησαν. Η ΟΝΝΕΔ Μ.Βρετανίας μπήκε μπροστάρης σε αυτή την αδικία που έγινε. Και μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφεται το κείμενο κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας από την ΟΝΝΕΔ, από τον οποιοδήποτε υπεύθυνο της ΟΝΝΕΔ ο οποίος θα έπρεπε να μας μεταφέρει την απόφαση αυτή, κανείς δεν έχει αναρτήσει ανακοίνωση να μας εξηγήσει τον λόγο που γίνεται αυτός ο αποκλεισμός.

Όσοι επικρίνουν την ΟΝΝΕΔ Μ.Βρετανίας για τις επιλογές μας και εμένα προσωπικά ας μας υποδείξουν άλλες ΟΝΝΕΔ οι οποίες έστειλαν 170 ειδοποιήσεις σε μέλη τους, για να ....

.... ληφθεί απόφαση υποστήριξης υποψηφίου. Ας μας υποδείξουν άλλες ΟΝΝΕΔ οι οποίες έβγαλαν δελτίο τύπου υποστήριξης υποψηφίου υπογεγραμμένο από τα μέλη τα οποία προσήλθαν στην συνεδρίαση. Ο οποιοσδήποτε επιμένει να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα τον προκαλλούμε σε ανοιχτό διάλογο ενόποιων όλων των μελών της ΟΝΝΕΔ Μ.Βρετανίας να στηρίξει την λάσπη που έριξε και η οποία θα συνεχίζει να μολύνει τον ίδιο και τους προστάτες του. Η υπευθυνότητα επιβάλλει ανοιχτό διάλογο και όχι κακογραμμένες επιστολές με ψεύδη και αποκομμένες προσωπικες συνομιλίες, ανακρίβιες και σπίλωση υπολήψεων. Όποιος νομίζει ότι λόγω της ματαιοδοξίας, της μισαλλοδοξίας και ίσως της αφέλειας του μπορεί να βγάζει τα εσώψυχα μιας παράταξης ας το κάνει ενόποιόν μας. Τις απαντήσεις του θα τις πάρει ενώπιον μελλών της ΟΝΝΕΔ και όχ μέσω blogs. Δεν μπήκαμε σε αυτό το βλακώδες- φτηνά και αφελώς μηχανουργημένο- παιχνίδι τους όλη την εβδομάδα για να διαφυλλάξουμε την ενότητα που προσπαθούν να αποδομήσουν.

Η ΟΝΝΕΔ Μ.Βρετανίας έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της υποψηφιότητας του Ανδρέα Παπαμιμίκου. Και το έκανε με πλήρη διαφάνεια. Και το έκανε με πολιτικά κριτήρια και μόνο. Η ιδιομορφία της ΟΝΝΕΔ Μ.Βρετανίας, ο κορμός της οποίας στηρίζεται στην ελληνική νεολαία που ακολουθεί το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, την αναγκάζει να ταχθεί απέναντι σε οποιονδήποτε βιάζει αυτό το όραμα. Το όραμα βιάζεται αφήνοντας σκιές σε κεντρικές ομιλίες για ΟΝΝΕΔ ΕΥΡΩΥΠΟΔΟΥΛΗ υποστηρίζοντας μια ΟΝΝΕΔ ευρωσκεπτόμενη.

Έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, που από το site της, που τα εκλογικά τμήματα ακόμα ανακοινώνονται (!) εμείς οφείλουμε για μια ακόμα φορά να δηλώσουμε την στήριξή μας στον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Είναι ο μόνος που προέβαλλε τις οργανώσεις εξωτερικού και από το blog του και από τις κεντρικές του ομιλίες. Και γι’ αυτό είμαστε ταγμένοι στο πλευρό του και γι’ αυτό τον υποστηρίζουμε με τόσο σθένος γιατί αναρωτιόμαστε ποιός θα είναι ο λόγος ύπαρξης των οργανώσεων εξωτερικού αν οι υποψήφιοιοι δεν αναφέρονται καθόλου σε αυτές.

ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ...! Για να αρχίσει το νέο μεγάλο μας ταξίδι στους ωκεανούς των ιδεών. Όλοι μαζι ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΝΝΕΔ! Όσοι μείνουν πίσω τους ευχόμαστε να διασωθούν στον βούρκο της λάσπης που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Μύρωνας Βελιγράδης

Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μ.Βρετανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :