Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δίνει διευκρινήσεις από τη Μαδρίτη

Greece's Finance Minister George Papaconstantinou arrives for a news conference during an Ecofin meeting in Madrid April 17, 2010. REUTERS/Andrea Comas (SPAIN - Tags: BUSINESS POLITICS)

Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του άτυπου Συμβουλίου Ecofin, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του χθεσινού Eurogroup ενημέρωσε τους ομολόγους του για το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι να ξεκαθαριστεί το ύψος των χρηματοδοτήσεων και οι προϋποθέσεις για την παροχή τους στην περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να ενεργοποιήσει το μηχανισμό αρωγής στον οποίο έχουν συμφωνήσει τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.
Επεσήμανε ότι η εν λόγω επιστολή δεν συνιστά ενεργοποίηση του μηχανισμού, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για την ενεργοποίησή του. Το πολυετές πρόγραμμα στο οποίο αναφέρεται στην επιστολή του, επί της ουσίας είναι το τριετές πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης το οποίο περιλαμβάνει δημοσιονομική προσαρμογή και διαρθρωτικές αλλαγές.

REUTERS/Andrea Comas (SPAIN - Tags: BUSINESS POLITICS) Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Δεν υπάρχουν σχόλια :