Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Eγκαταλείπουν τον Ομπάμα η μεσαία τάξη και οι αστέρες του Holywood

Έντεκα μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του 2012, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει να αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα προς επίλυση.
Από τη μια έχει την μεσαία τάξη που πνέει μένεα εναντίον του, επειδή θεωρεί πως προωθεί ...


οικονομικές ελαφρύνσεις για τους πλουσιότερους.
Από την άλλη, οι λαμπεροί «χολιγουντιανοί» σύμμαχοι του προέδρου αρχίζουν σιγα σιγά να εγκαταλείπουν το «άρμα» του, πάνω στο οποίο είχαν δεθεί πριν τις εκλογές του 2008. Οι φήμες που διαρρέουν από το Λος Άντζελες είναι πως οι ηθοποιοί Τομ Χανκς και Τζορτζ Κλούνεϊ καθώς και ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι δυσαρεστημένοι από τις πολιτικές του αμερικανού προέδρου.
Ο ηθοποιός Ματ Ντέιμον δήλωσε τον περασμένο Μάρτιο στο CNN ότι «ο πρόεδρος έχει υπαναχωρήσει σε πολλές από τις προεκλογικές του υποσχέσεις», ενώ ο συνάδελφος του, Ρόμπερτ Ρέντφορντ επεσήμανε πριν λίγους μήνες πως «ο κ. Ομπάμα απέτυχε να φέρει εις πέρας τις δεσμεύσεις του σχετικά με την ενεργειακή μεταρρύθμιση».
Σε πρόσφατο γκαλά που διοργάνωσε η μη κερδοσκοπική οργάνωση People For The American Way (PFAW), ο πρόεδρος της, 89χρονος τηλεοπτικός παραγωγός (και «γκουρού» της αμερικανικής τηλεόρασης) Νόρμαν Λιρ, τόνισε χολωμένος πως «ο Ομπάμα αμφιταλαντεύεται διαρκώς, αδυνατώντας να πάρει μια σταθερή θέση για οποιοδήποτε θέμα. Είτε μιλάμε για τη φορολογία, είτε για το μεταναστευτικό ζήτημα, μοιάζει ανήμπορος να πρεσβεύσει μια στιβαρή άποψη». Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται κι άλλοι δυο διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ -και παραδοσιακοί σύμμαχοι του κ. Ομπάμα πριν το 2008.


Δεν υπάρχουν σχόλια :