Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Φαηλισμός: η Φωνή της Ακραίας Δεξιάς του Σαμαρά

Έχετε προσέξει ότι εκτίθεται πολύ τελευταία ο Φαήλος και η παρέα του. Αυτοπροβάλλονται με αυθάδεια και τσαμπουκά και υπό τις ευλογίες της ηγεσία της ΝΔ. Ο «νταϊσμός» (νταήδες) είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των συμπλεγματικών τύπων και έπονται ο τσαμπουκάς, η απόλυτη αλαζονεία και η αυθάδεια. Τί προσπαθούν με το νταηλίκι (εκ του τουρκικότατου:dayilik ) να καταφέρουν; Μα να τους δει και να τους ακούσει ο κόσμος. Αυτοπροβάλλονται όπως οι ................
.......................
νταήδες ενός γυμνασίου. Για να κερδίσουν προβολή, τσαμπουκαλεύονται και το παίζουν σκληρά αγόρια. Καθαρές εφηβικές και ανώριμες συμπεριφορές.

Προσπαθούν να γίνουν δημοφιλείς δια της λεκτικής βίας και της πολιτικής τρομοκρατίας. Πρόκειται για επαρχιώτικης μορφής Ιησουϊτισμό του χειρίστου είδους.

Σύμφωνα με ψυχίατρους, όταν αυτοί οι τύποι βρεθούν στην κορυφή της κλίμακας της δημοτικότητας, αμέσως μεταμορφώνονται σε ήπια αρνάκια. Σε πολιτικό επίπεδο έχουν σκοπό να το παίξουν από φασίζοντες ακραίοι σε φιλελεύθεροι κεντρώοι.

Ο Φαήλος, κύριος εκπρόσωπος του Φαηλισμού, ξέρει από αποτυχημένες εκστρατείες. Όπου κατεβαίνει, παίρνει τον πούλο. Τους δίνετε η ευκαιρία, επιτέλους να εισβάλλουν με κανόνες προβολής στο Κοινοβούλιο. Ο Σαμαράς χρειάζεται να γνωρίζει τι γίνεται μέσα στη Βουλή. Με πληροφοριοδότες απόλυτα κολλητούς και ευνοούμενους. Πού θα τους βρει; Μόνο στο εσωτερικό των Φαηλιστών.

Σε χώρους εφηβικού ανταγωνισμού, κάθε μέρα γίνεται προσπάθεια επικράτησης και επιβεβαίωσης της «ισχύος» της κομπλεξικής ανδροπρέπειας. Είτε βίαια, είτε με απλή επίδειξη αδρεναλίνης. Η επιβεβαίωση, ξανά και ξανά, καθίσταται κανόνας συμπεριφοράς. Συνήθως η ανάγκη επιβεβαίωσης γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν το επίπεδο του συγκυριακά ισχυρού είναι και χαμηλό και «κολλημένο στη λάσπη»! 
Ο (περιθωριακός) Φαηλισμός προσπαθεί να κατοχυρώσει στα μέλη του, θέσεις εξουσίας στην ιδεολογική διαστρωμάτωση και στην ιεραρχία της ΝΔ. Η "κακοποίηση" που επιχειρούν, μέσω συνεντεύξεων, και ιστολογίων, είναι άλλη μια επιβεβαίωση της περιθωριακής τους προέλευσης. Η "κακοποίηση" είναι στερεότυπο σε περιθωριακού τύπου ανταγωνισμούς. Σε πολιτικό επίπεδο αφορούν ακραίες τάσεις όπως η ακροδεξιά και η ακροαριστερά. Σε επίπεδο φαηλισμού έγινε βίαιη λεκτική απρέπεια και πολιτική ψευτομαγκιά. Δεν κρύβεται όμως η ανασφάλεια, η διαταραχή και ο αμοραλισμός.
Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια τα φαινόμενα αυτά ήταν αποκλειστικά περιθωριακού τύπου. Με τον Σαμαρά εισβάλουν στην κεντρική πολιτική μας σκηνή … δια του φαινομένου του Φαηλισμού. 
Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι οι λόγοι που καθιερώνονται τέτοιες συμπεριφορές στο εσωτερικό της ΝΔ και οι τρόποι που οι Φαηλιστές επιβάλλονται στην πάλαι ποτέ σοβαρή ΝΔ.

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Είναι για γέλια αυτός ο Φαήλος

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ (Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η 'ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ' ΓΙΑ ΕΝΑΝ 'ΑΝΔΡΑ' ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΩΝ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ, ΤΟΥ ΘΡΑΣΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΘΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ... ΛΕΙΠΟΥΝ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ, ΤΗ ΦΙΛΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΗΘΟΣ, ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ Τ' ΑΡ..ΔΙΑ). ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΙΕΡΟ ΜΕΣΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟ ΔΙΑΛΟΓΟ-ΜΑΧΗ, ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΥ..ΙΕΣ, ΔΙΑΝΘΙΖΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΟΝΟ 'ΗΡΩΙΚΟΣ' ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ [ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ] ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΗΣ 'ΑΛΗΘΕΙΑΣ' ΔΕΝ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ, ΓΕΛΟΙΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ (ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΣΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΨΥΧΩΣΗ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ) ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΝΝΑΙΟ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΑΛΛΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΟΤΑΠΟ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΖΕΙ...