Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Το κακέκτυπο της Ντόρας στη ΝΔ...

Αποστασιοποιείται. Τόσο από τον Πρόεδρο της ΝΔ και τους συν αυτώ, όσο και από κάθε γενικότερη πολιτική πρωτοβουλία του κόμματός του, που έχει το γνωστό άρωμα της πιο λαϊκίστικης έκφρασης της Δεξιάς.
Προτίμησε να επισκεφθεί την Κίνα, εν μέσω προσυνεδριακών συνδιασκέψεων, δίνοντας την αίσθηση ότι δεν τον πολυαφορούν αυτές οι φολκλορικές συγκεντρώσεις και η διοργάνωσή τους. Δεν του αρέσει το οργανωμένο μάζεμα φίλων του κόμματος, με μόνο σκοπό το χειροκρότημα στον Σαμαρά για να του προσδώσουν (κολλάει και το "προσδέσουν") τα φτερά που δεν έχει. (Έλιωσαν αυτά κατά τη... χρόνια απουσία του από την πολιτική σκηνή, τότε που ξέχασε πως είναι να είσαι πολιτικός).
Δεν αναλώνεται σε συζητήσεις με άρωμα σκανδάλων, δεν συμφωνεί με την στοχοποίηση προσώπων, αποστασιοποιείται από το άδειασμα Καραμανλή.
Έχει τους προσωπικούς του λόγους. Είναι γνωστό ότι πολλοί από τους βουλευτές της ΝΔ με το ζόρι κρατιούνται από το να μιλήσουν και να εκμυστηρευτούν το πόσο ένοχα νιώθουν με την υπογραφή συγκάλυψης εγκληματικών και εκτρωματικών νομοσχεδίων (κυρίως για τα φάρμακα) για χάριν κομματικής πειθαρχίας, κατά την περίοδο ακυβερνησίας του μικροκαραμανλισμού και ενώ υπουργός υγείας ήταν ο κ. Αβραμόπουλος.
Ένας Αβραμόπουλος που δεν δύναται να βρει τον όποιο δίαυλο επικοινωνίας, τόσο με τον στενό συνεργάτη του Προέδρου σε θέματα ιδεολογικού προσανατολισμού (κ. Λαζαρίδη), όσο και με τον συναποφασίζοντα σε θέματα επικοινωνίας (κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο). Επιπρόσθετα, στα χέρια έλειψε να πιαστεί με τον κ. Μιχαλολιάκο, καθώς προσπάθησε εν όψει δημοτικών εκλογών να κάνει παιχνίδι υπέρ δικού του ανθρώπου στον Πειραιά και ο εκεί τοπικός τσιφλικάς της ΝΔ ένιωσε ότι απειλείται και αντέδρασε έντονα.
Εκείνος που σίγουρα απειλείται και το νιώθει είναι ο κ. Σαμαράς, από την φθορά του οποίου επιθυμεί να επωφεληθεί ο κ. Αβραμόπουλος και να κινήσει έτσι ταχύτερα τις διαδικασίες αμφισβήτησης της ικανότητας του νέου/παλιού Προέδρου της πρώην ΝΔ...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :