Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Προφυλακιστέοι οι τρεις εκ των έξι κατηγορουμένων για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» που είχαν προσαχθεί το Σάββατο.


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι τρεις από τους έξι κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», οι οποίοι είχαν οδηγηθεί το πρωί ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας.
Πρόκειται για τους Νίκο Μαζιώτη, τη σύζυγό του, Παναγιώτα Ρούπα και τον Σαράντο Νικητόπουλο. Ο τελευταίος ζήτησε και εξετάστηκαν ως μάρτυρες ο πατέρας του και μια οικογενειακή του φίλη. Ο Σαράντος Νικητόπουλος, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, αρνείται κάθε κατηγορία και υποστηρίζει ότι «στοχοποιήθηκε» γιατί μετά το θάνατο του Λάμπρου Φούντα είχε κάνει μια ομιλία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αύριο αναμένεται να απολογηθούν οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι.
Στον ανακριτή οι νέοι συλληφθέντες για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»
Με την κατηγορία της συμμετοχής στην ....

..... οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» θα οδηγηθούν αύριο στον ειδικό εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση, οι τρεις νεαροί και η 52χρονη μητέρα του ενός από αυτούς, που συνελήφθησαν το μεσημέρι από την Αστυνομία.
Όπως έγινε γνωστό, και οι τρεις είναι οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας και η εμπλοκή τους στην Οργάνωση αποδίδεται με βάση στοιχεία, που έχουν προκύψει από παρακολούθηση και καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών τους. Ο ένας εξ αυτών συνελήφθη στη Μήλο, ενώ η μητέρα του και οι δύο φίλοι του συνελήφθησαν το μεσημέρι στην Καλλιθέα.
Από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι ο συλληφθείς στη Μήλο, πριν από τη σύλληψή του, τηλεφώνησε στη μητέρα του και της είπε να κρύψει τις «γουρούνες». Στην κατοχή του βρέθηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, που αποκαλούνται «γουρούνες», ενώ ίδιοι μηχανισμοί κατασχέθηκαν στο εργαστήριο της μητέρας του στην οδό Σόλωνος 94, στην Καλλιθέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :