Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Οι επιστολές προς Λαγκάρντ και άλλες υστερικές βλακείες!

Είχε στηθεί ολόκληρη πολιτική συνομωσία γύρω από τις επιστολές που έστειλαν Παπανδρέου – Βενιζέλος στην Λαγκάρντ στις 27 Σεπτεμβρίου. Όπως μας διαβεβαιώνουν τα διάφορα παρακρατικά κέντρα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές τις επιστολές εκχωρήθηκε η εθνική μας κυριαρχία. Τόσο εύκολα ή επειδή έτσι μαντεύουν οι πράκτορες. Μαντεύουν μιας και δεν τις είχαν καν διαβάσει. Αφού ξέρουν τι γράφουν οι επιστολές τότε τι ρωτάνε;
Μέχρι και ο Σαμαράς ήταν καταστενοχωρημένος (ο καημένος) γιατί δεν ήξερε τι 
έλεγαν οι επιστολές! Τελικά οι επιστολές ήταν μια από τα ίδια μπλα μπλα που ακούμε και ξανακούμε τόσους μήνες.
Μόλις 10 γραμμές και δεν προσθέτουν τίποτα το καινούργιο. 
Διαβεβαιώνουν το ΔΝΤ ότι «ΘΑ λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011 και του 2012». Αυτά που λένε παντού και όλους τους τελευταίους μήνες.
Αυτή η επιστολή είχε τη μορφή μιας έγγραφης διαβεβαίωσης του Παπανδρέου για την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου. 
Πιστεύουν ότι έτσι και τα γράψει, δεσμεύεται περισσότερο και να τα εκτελέσει. 
Κούνια που τους κούναγε και αυτούς! 
Δεν ξέρουν βλέπετε πόσο εύκολα μοιράζουν «ΘΑ» οι Παπανδρέου!

1 σχόλιο :

Unknown είπε...

Επιστολή Βενιζέλου
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην επιστολή του προς την κ. Λαγκάρντ τονίζει ότι είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να υλοποιήσει το Μεσοπρόθεσμο και να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους. Επίσης, σημειώνει ότι είναι επιλογή της να επιταχύνει την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των αποκρατικοποιήσεων ώστε να «διαψεύσει κάθε παρανόηση σχετικά με τη βούληση και την ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους».
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται λεπτομερέστερα στα μέτρα που περιελήφθησαν τελικά στο πολυνομοσχέδιο, όπως η μείωση του αφορολογήτου ορίου στις 5.000 ευρώ, στη μείωση των συντάξεων, στην επίσπευση των αλλαγών στις επικουρικές συντάξεις και στην περικοπή των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 20% κατά μέσο όρο μέσω του ενιαίου μισθολογίου.
Για την εφεδρεία
Επίσης, αναφέρει την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας 30.000 υπαλλήλους του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και επισημαίνει ότι το μέτρο μπορεί να επεκταθεί με τη συναίνεση των εργαζομένων, ώστε να βελτιωθεί η απόδοσή του.
Υπογραμμίζεται, μάλιστα, ότι οι αποδοχές στη διάρκεια της εργασιακής εφεδρείας και η αποζημίωση στο τέλος αυτής θα καθοριστούν σε τέτοια επίπεδα που θα είναι συμβατά με τους δημοσιονομικούς στόχους. Ο κ. Βενιζέλος δεσμεύεται ότι όλα τα παραπάνω θα έχουν θεσμοθετηθεί έως το τέλος Οκτωβρίου.
Σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, βασιζόμενη σε τεχνοκρατικά κριτήρια, να επιταχύνει την πώληση τμημάτων δημοσίων επιχειρήσεων και δημόσιας ακίνητης περιουσίας και τις συμβάσεις παραχώρησης.
Επίσης, δεσμεύεται ότι θα επισπεύσει τη λήψη μέτρων ώστε να καλύψει το δημοσιονομικό κενό των ετών 2013 - 2014.