Τα συμπεράσματα της Αστυνομίας από τις κινήσεις, τις επαφές και τις δραστηριότητες του νεκρού τρομοκράτη
Ο ΛΑΜΠΡΟΣ Φούντας απουσίαζε με άδεια από τη δουλειά του σχεδόν όλες τις ημέρες που σημειώθηκαν επιθέσεις της νέας γενιάς τρομοκρατών! Ηταν μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» αλλά τον Δεκέμβριο του 2008 «μεταγράφηκε» στην οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», η οποία προήλθε από διάσπαση του «Επαναστατικού Αγώνα». Εχει λάβει επιστολές από τέσσερις αντιεξουσιαστές, οι οποίες περιέχουν αποσπάσματα βιβλίων από ξένους συγγραφείς που αναφέρονται στη δημιουργία αυτής της οργάνωσης και στην ανάγκη να υπάρξει νέο κύμα επιθέσεων. Είχε καθοριστικό ρόλο στην ένοπλη δράση και στο σπίτι του βρέθηκαν άτυποι «φάκελοι» αντιεξουσιαστών που περιείχαν σχόλια για τις κινήσεις και τις επιλογές τους. Αυτά είναι ορισμένα από τα εννέα νέα στοιχεία στον ...... φάκελο του Λάμπρου Φούντα που έχει σχηματίσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Στο μικροσκόπιό της έχουν μπει ακόμη οι συγκεντρώσεις ομάδας αντιεξουσιαστών σε χωριό του Πηλίου, ο άγριος ξυλοδαρμός του ανθρώπου που διέφυγε από τη συμπλοκή της Δάφνης και μία απόπειρα ληστείας στη λαχαναγορά του Ρέντη τον Ιούνιο του 2009. Ανάμεσα στα άλλα διαπιστώνεται ότι ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ, προκειμένου να βρουν την άκρη του νήματος στη νέα γενιά τρομοκρατών, έχουν υποκλέψει- κατόπιν εισαγγελικής άδειας- τα τηλέφωνα 170 ατόμων.
O Λάμπρος Φούντας, στο 80%90% των ημερών- κυρίως πρωινές ώρες- που σημειώθηκαν επιθέσεις ένοπλων οργανώσεων ή κλάπηκανοχήματα που χρησιμοποιούνταν σε αυτές, είχε ζητήσει άδεια από την εργασία του. Επίσης, μαρτυρίες οικείων του αναφέρουν ότι σε κρίσιμες ημερομηνίες επιθέσεων ή κλοπής εκρηκτικών, όπως αυτή στο Προσήλιο Φωκίδας το 2003, είχε εξαφανισθεί και δεν γνώριζαν πού πήγαινε. Επιπλέον σε αρκετά βίντεο που έχουν καταγράψει ένοπλες επιθέσεις φαίνεται να εμφανίζεται ο «σωματότυπός» του, χωρίς αυτό βεβαίως να αποτελεί από μόνο του ενδεικτικό στοιχείο. Ακόμη προκύπτει ότι διατηρούσε αλληλογραφία με αντιεξουσιαστές εντός και εκτός φυλακών.
Από την ανάλυση των στοιχείων το τελευταίο δεκαήμερο, η Αστυνομία έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Φούντας και ο 30χρονος Χ.Τ., που φέρεται να συμμετείχε στη συμπλοκή της Δάφνης, ήταν οι δύο «μπαλαντέρ» της νέας γενιάς τρομοκρατών. Συμμετείχαν σε χτυπήματα του «Επαναστατικού Αγώνα» και άλλων οργανώσεων που έχουν εμφανισθεί μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι «οι οργανώσεις αυτές αποτελούνται από 2-3 άτομα σαν τον Φούντα, που δεν γνωρίζαμε ότι δραστηριοποιούνται,και από περίπου 15 άλλους για τους οποίους διαθέταμε πληροφορίες, αλλά τώρα έχουν εξαφανιστεί. Σε αυτές τις οργανώσεις υπήρξαν τελευταίως πολλές διασπάσεις, διαφωνίες μεταξύ των μελών τους και ορισμένα αδρανοποιήθηκαν. Αυτές οι αλλαγές αποτυπώθηκαν με την εμφάνιση των δύο οργανώσεων (“Επαναστατική Συνέχεια”- “6η Δεκέμβρη”) αλλά και από τη μη επανεμφάνιση της “Σέχτα Επαναστατών”. Ο Φούντας και ο συνεργός του ήταν αυτοί που συνέχιζαν τη δράση τους». Δάφνη, Γκύζη και... ΝΔ
Ο 30χρονος συνεργός του Λάμπρου Φούντα στη συμπλοκή της Δάφνης ήταν ύποπτος για την ΕΛ.ΑΣ. από το 2007 καθώς υπήρχαν ενδείξεις- και όχι αποδείξεις- ότι συμμετείχε σε ληστεία στου Γκύζη, όπου συνελήφθη αντιεξουσιαστής συνεργός του. Οπως περιγράφεται από αυτόπτες μάρτυρες, φορούσε αντιανεμικό μπουφάν και κουκούλα ενώ χρονομετρούσε τη ληστεία, όπως ακριβώς και η συμμορία των αποκαλούμενων «ληστών με τα μαύρα». Την άνοιξη του 2009, από υποκλοπές τηλεφώνων μέσα από τις φυλακές συγκεντρώθηκαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο ίδιος και ο 25χρονος αδελφός του συμμετείχαν στην οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών». Διέμενε στη Νέα Κηφισιά, αλλά τώρα διαμένει σε σπίτι αντιεξουσιαστή στο Νέο Ψυχικό. Με βάση βιντεοσκοπημένο υλικό, η Αντιτρομοκρατική θεωρεί πιθανό ότι έδωσε το «παρών» και στη βομβιστική επίθεση στο Πεδίον του Αρεως, στην προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας τον Σεπτέμβριο του 2009, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Οδηγίες μέσω... φυλακής
Δημιουργοί της «νέας γενιάς τρομοκρατών», όπως προκύπτει από νεότερα στοιχεία, φέρονται τουλάχιστον έξι αντιεξουσιαστές εμπλεκόμενοι σε ληστείες τραπεζών την περίοδο 2003-2007. Δύο εξ αυτών είναι κρατούμενοι και φαίνεται- από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις- ότι δίνουν εντολές μέσα από τις φυλακές. Ακόμη τρεις έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης. Ο έκτος- με το ψευδώνυμο «Ταξιδιώτης»- θεωρείται από τους αστυνομικούς ταμίας των ένοπλων οργανώσεων και συντονιστής τους. Ρόλο προμηθευτή όπλων και χρηματοδότη των οργανώσεων φέρονται να έχουν τουλάχιστον πέντε ποινικοί, ανάμεσά τους και ένας διάσημος για τις αποδράσεις του, ένας κρατούμενος «νονός» καθώς και ένας 32χρονος κατηγορούμενος για φόνο. Τα στοιχεία προέκυψαν από δίκτυο παρακολούθησης 170 κινητών τηλεφώνων.
Ο τρίτος άνθρωπος
Ως τρίτος άνθρωπος στην «ομάδα Φούντα» θεωρείται από τους αστυνομικούς ένας 31χρονος με το προσωνύμιο «Βένιος», ο οποίος τον Ιούνιο του 2009 είχε εμπλακεί σε ληστεία στη λαχαναγορά του Ρέντη. Συμμετείχαν επίσης ένας 28χρονος από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και ένα άτομο αραβικής καταγωγής. Είχαν επιχειρήσει να ληστέψουν 50χρονο επιχειρηματία της λαχαναγοράς. Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο Καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, χειροβομβίδες, αλεξίσφαιρα γιλέκα, χειροπέδες και τρεις ασύρματοι. Επιπλέον η ίδια ομάδα είχε κλέψει τρία οχήματα. Πολλά από τα ευρήματα της υπόθεσης του Ρέντη έχουν αρκετές ομοιότητες με αυτά της συμπλοκής στη Δάφνη.
«Εμφύλιος» στα Εξάρχεια
Ζήτημα υψίστου ενδιαφέροντος για την ΕΛ.ΑΣ. είναι μια συμπλοκή μεταξύ αντιεξουσιαστών που σημειώθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι στην πλατεία Εξαρχείων. Οι αστυνομικοί μιλούν για τον «μεγάλο καβγά που ίσως οδήγησε στη διάλυση της “Σέχτας Επαναστατών”». Σε αυτό το περιστατικό φέρεται να ξυλοκοπήθηκε άγρια ο προαναφερόμενος 30χρονος συνεργός του Φούντα από τους δύο εμπλεκομένους στην απόπειρα ληστείας στου Ρέντη. Πιθανολογούν ότι «ο δημόσιος ξυλοδαρμός του συνέβη διότι ίσως κάποιοι σύντροφοί του διαφώνησαν για τη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα. Ισως ήταν ενέργεια για την οποία δεν συμφωνούσαν όλα τα μέλη της οργάνωσης. Για τον λόγο της συμπλοκής δεν είμαστε σίγουροι. Είναι γεγονός όμως ότι από τότε η “Σέχτα” δεν εμφανίσθηκε πάλι...».
Ραντεβού στο Πήλιο
Οι αστυνομικοί έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους σε συναντήσεις αντιεξουσιαστών σε χωριό του Πηλίου, σε ξενώνα ο οποίος ανήκει στην οικογένεια νεαρής η οποία σχετίζεται με τον χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ξενώνα σύχναζε ο Λάμπρος Φούντας. Σε αυτές τις συναντήσεις, σύμφωνα με τους αξιωματικούς, σχεδιάζονταν οι ένοπλες επιθέσεις. Συναντήσεις υπόπτων έχουν γίνει το καλοκαίρι και σε νησί του Νοτιοανατολικού Αιγαίου. Ακόμη το ενδιαφέρον των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. έχει στραφεί σε ταξίδια αντιεξουσιαστών στην Ιταλία, στην Ισπανία και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όπου σύμφωνα με ορισμένες πηγές είχαν συναντήσεις με άτομα του αναρχικού χώρου από άλλες χώρες.
Oι επιστολές και το ΔΝΤ!
«ΧΩΡΙΣ να είμαι άρρωστος, στον θάνατο προβαίνω...».Με αυτή την ποιητική φράση ένας κρατούμενος αντιεξουσιαστής σε επιστολή που έστειλε τον Μάρτιο του 2009 στονΛάμπρο Φούντα τον παρακινούσε να προχωρήσει σε νέο κύκλο επιθέσεων για να εκδικηθεί τον θάνατο τουΑλέξη Γρηγορόπουλου. Αυτή και σειρά άλλων επιστολών ανήκουν στα πιο σημαντικά ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από την κατοικία της οδού Αλδου Μανουτίου.Οι επιστολές βρίσκονται ήδη σε γραφολόγο για εξέταση. Σε άλλο γράμμα του ο αντιεξουσιαστής κάνει λόγο για την«επιχειρησιακή ανικανότητά μας να μεταφερθεί η εξωτερική πραγματικότητα στον χώρο της φυλακής, συντονίζοντας και άλλα άτομα στον ρυθμό της γενικευμένης εξέγερσης» . Ετερη επιστολή αντιεξουσιαστή, που είχε εμπλακεί προσφάτως σε υπόθεση ληστείας αναφέρει:«Ολα για τον πόλεμο, την εκδίκηση, τον τρόμο. Εξουσία, δικαιοσύνη, ιστορία:κάτω. Βιομήχανοι, πρίγκιπες, γερουσία, χαθείτε!».Πρόκειται για σειρά διατυπώσεων που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., παραπέμπουν στη φρασεολογία προκηρύξεων της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».
Ακόμη από τον έλεγχο του ηλεκτρονικού υπολογιστή του Φούντα διαπιστώθηκε ότι ερευνούσε στο Ιnternet την επέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αργεντινή, πώς κήρυξε η χώρα πτώχευση και πώς κινήθηκε η κυβέρνηση Περόν. Οπως υποστηρίζουν αξιωματικοί,«αποσπάσματα από τα έγγραφα παραπέμπουν σε τμήματα προκηρύξεων ένοπλων οργανώσεων που περιέχουν αναφορές σε διεθνή οικονομικά ζητήματα».
/ / ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ / / TO BHMA / /
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου