Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Έξαρση νεοναζισμού και στην Γαλλία! Τυφλή αντισημιτική βία στην Τουλούζη.

Σοκαρισμένη η Γαλλία μπροστά στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο εβραϊκό σχολείο Οζάρ Χατοράχ της Τουλούζης με θύματα ένα ραβίνο, τους δύο γιους του και άλλη μία μαθήτρια -το χειρότερο επεισόδιο αντισημιτικής βίας που ...


σημειώνεται στη χώρα με τη μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα στη Δυτική Ευρώπη τα τελευταία 30 χρόνια.

Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη για τη σύλληψη του δράστη που οδηγείται από ρατσιστικά κίνητρα και έχει εκτελέσει με το ίδιο όπλο στην ίδια περιοχή τρεις Γάλλους στρατιώτες με καταγωγή από τη βόρεια Αφρική και την Καραϊβική. Στις έρευνες μετέχει η αντιτρομοκρατική· 200 αστυνομικοί αναζητούν τον εκτελεστή, ενώ έχουν αναγνωριστεί οι πινακίδες κυκλοφορίας της μηχανής του.

Ο Νικολά Σαρκοζί ανεβάζει στο «κόκκινο» το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στην Τουλούζη, διαμηνύοντας ότι αυτή η απεχθής πράξη δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη. Τα μέτρα ασφαλείας είναι ύψιστα σε σχολεία και συναγωγές. Οι Γάλλοι είναι έκπληκτοι και προβληματισμένοι, καθώς είναι εξίσου σπάνιες οι επιθέσεις σε σχολεία και οι δολοφονικές επιθέσεις κατά εβραίων.

«Ερευνούμε σε δυο προφανείς κύριες υποθέσεις: την ισλαμική και την ακροδεξιά, χωρίς όμως να αποκλείονται και άλλες» δηλώνει πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

2 σχόλια :

Unknown είπε...

Ν. Σαρκοζί: «Αντίσταση ενάντια στο φόβο»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, επιβεβαίωσε απόψε ότι ο ένοπλος που σκότωσε ένα δάσκαλο και τρία παιδιά σε εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης ευθύνεται και για τις δολοφονίες τριών στρατιωτών, την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας ότι κατά τα φαινόμενα υποκινήθηκε από ρατσιστικά κίνητρα.

«Γνωρίζουμε ότι είναι το ίδιο άτομο και το ίδιο όπλο που σκότωσαν τους στρατιώτες, τα παιδιά και τον καθηγητή», είπε ο Σαρκοζί σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι έχει αυξηθεί στο μέγιστο το επίπεδο συναγερμού στην περιοχή αυτή. «Η πράξη αυτή είναι αποκρουστική και δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη», πρόσθεσε.

Ο Σαρκοζί είπε ότι διακόπτει «τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη» την προεκλογική εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές και αύριο θα δεχτεί τους εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας της Γαλλίας.

Την Τετάρτη πρόκειται να γίνουν οι κηδείες των στρατιωτών που δολοφονήθηκαν από τον ίδιο δράστη στην Τουλούζη και το Μοντομπάν.

Ο Σαρκοζί είπε ότι ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας να τηρηθεί αύριο ενός λεπτού σιγή σε όλα τα σχολεία, στη μνήμη των μικρών παιδιών που σκοτώθηκαν ενώ ο υπουργός Εσωτερικών θα παραμείνει στην Τουλούζη για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο δράστης, την ακριβή σχέση αυτού του δράματος με εκείνο που έπληξε το στρατό» με τις δολοφονίες δύο μουσουλμάνων στρατιωτών και ενός από τις Αντίλλες, είπε ο Γάλλος πρόεδρος. Ανακοίνωσε επίσης ότι τα εβραϊκά και μουσουλμανικά σχολεία της περιοχής θα παρακολουθούνται προσεχτικά, όπως και οι χώροι λατρείας.

«Όμως ταυτόχρονα, τα σχολεία μας πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν, οι συμπατριώτες μας που θέλουν να πάνε στη συναγωγή, στο τζαμί, στην εκκλησία, πρέπει να μπορούν να το κάνουν. Δεν πρέπει να ενδώσουμε στο φόβο. Και φυσικά, σκεφτόμαστε αυτές τις οικογένειες, τη μητέρα αυτή που έχασε ταυτόχρονα τα δύο παιδιά και το σύζυγό της, το διευθυντή του σχολείου που είδε να πεθαίνει το κοριτσάκι του», συνέχισε.

«Η βαρβαρότητα, η κτηνωδία, η ωμότητα, δεν μπορούν να κερδίσουν. Το μίσος δεν μπορεί να επικρατήσει. Η Δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ενωθούμε. Να ενωθούμε και να αντισταθούμε», κατέληξε ο Σαρκοζί.

Ανώνυμος είπε...

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε είδους βία και κυρίως την Αντισημητική.
Φτάνει πιά!
Δεν περνά ο Ναζισμός