Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ο Χρήστος Ζώης είναι ΑΝΕΞΕΛ ή πράκτορας της Συγγρού στο κόμμα του Καμμένου;

Μπάχαλο οι ΑΝΕΞΕΛ! Διαγράφουν τον Χρήστο Ζώη;
Διαβάζουμε στο Newsbeast.gr τις δηλώσεις του Χρήστου Ζώη στον Real: "ΥΠΈΡ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ Ο ΧΡ. ΖΏΗΣ". Τονίζει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παρέκκλισης του μνημονίου «Δεν υπάρχει δυνατότητα παρέκκλισης του μνημονίου» δήλωσε ο ...


Χρήστος Ζώης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real» και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να μη λένε ψέματα στον λαό.

Ο κ. Ζώης τάχθηκε υπέρ της μετεκλογικής συνεργασίας ακόμα και με τη ΝΔ, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι η προσωπική του άποψη: «Μια δύναμη η οποία υπεύθυνα πρέπει να απευθυνθεί στους συμπατριώτες μας προεκλογικά και να ζητήσει ψήφο θετική, οφείλει να ξέρει και τι είναι έτοιμη να ζητήσει από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Εγώ προσωπικά -και δεν αναφέρομαι σε κάτι το οποίο λένε οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες"- λέω ότι θα έμπαινα στον πειρασμό να δοκιμάσω τις αντοχές και τον πατριωτισμό των κομμάτων τα οποία θα μου ζητούσαν την ψήφο εμπιστοσύνης». 

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ διευκρίνισε πως συμμετέχει στην προσπάθεια των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για να υπάρξει μια εθνική στροφή και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" πρέπει να είναι παρόντες. Δεν είμαστε μια δύναμη όπου θα καταγραφεί η αντίδραση. Είμαστε αποφασισμένοι -και πρέπει να δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας- να αναλάβουμε μερίδιο ευθύνης για την διακυβέρνηση του τόπου και να μην χαρίσουμε τις πρωτοβουλίες σε κανέναν άλλον. Από εκεί και πέρα αντιλαμβάνεστε ότι η επιθυμία μας είναι να καταγραφούμε ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη».".
 
για την ιστορία να θυμήσουμε ότι από 13 Μαρτίου έχουμε αναρτίσει το εξής σχόλιο:

"Οι… Ανεξάρτητοι «λαγοί» του Σαμαρά

 
Στη ζωή και στην πολιτική –γιατί και η πολιτική κομμάτι της ζωής είναι- υπάρχουν εκτός από τα γνωστά «λαγουδάκια» και οι «λαγοί».
Και δεν αναφέρομαι σε εκείνους που, όπως λέει ο λαός «την κάνουν σαν λαγοί», αποφεύγοντας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αλλά για εκείνους που αναλαμβάνουν το ρόλο του «λαγού» για να προετοιμάσουν πολιτικά κάποιες εξελίξεις.
Πολιτική μου εκτίμηση είναι ότι αυτός είναι ο ρόλος του κινήματος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων». Και έχω αυτήν την πεποίθηση επειδή, ο αρχηγός των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», ο Πάνος Καμένος, ο οποίος είναι μονίμως οργισμένος και το «παίζει»… Λιάνα Κανέλη της Δεξιάς, ακόμα και μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, είχε επαφές με τον Αντώνη Σαμαρά.
Η ομάδα Καμένου, λοιπόν, εκτιμώ ότι δεν είναι τίποτε περισσότερο από το όχημα μέσω του οποίου ο Σαμαράς θα επιχειρήσει να γίνει πρωθυπουργός. Και στο σενάριο αυτό ο κ. Καμένος συνεπικουρείται από τον μέχρι χθες κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του προέδρου της ΝΔ (σ.σ. είναι σύντμηση του νέου τίτλου του κόμματος το οποίο μετά την προσχώρηση Ψυχάρη κλπ εκφράζει τη Νέα ΔΟΛοκρατία), τον κ. Κώστα Μαρκόπουλο, ο οποίος βλέποντας ότι δεν μπορεί να ελέγξει τους εναπομείναντες 15 και πιθανόν υπάρξουν διαρροές και προς άλλες κατευθύνσεις (ίσως και στη Ντόρα), έσπευσε να πυκνώσει τις επαφές του με τον κ. Καμένο και να διαρρεύσει την προσχώρησή του στου Ανεξάρτητους Έλληνες.
Το σχέδιο λοιπόν προβλέπει την ύπαρξη του κόμματος Καμένου στα δεξιά της ΝΔ με στόχο να φρενάρει τις διαρροές από την αλλαγή πολιτικής από την πλευρά του κ. Σαμαρά.
Αντί λοιπόν οι εκπαιδευμένοι στην αντιμνημονιακή πολιτική της ΝΔ οπαδοί της να αναζητούν στέγη στον Καρατζαφέρη ή ακόμα και στον Κουβέλη ή στους διαγραμμένους του ΠΑΣΟΚ, τώρα χωρίς να έχουν τύψεις συνειδήσεως θα μετακομίσουν σε ένα συγγενές κόμμα που αποτελείται από πρώην στελέχη της ΝΔ, τα οποία εκφράζουν την πολιτική με την οποία οι ίδιοι οι ψηφοφόροι γαλουχήθηκαν επί δύο χρόνια.
Εκτιμώ, λοιπόν, ότι όταν μετά τις εκλογές  ο Αντώνης Σαμαράς θα ψάχνει «απεγνωσμένα» να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας με κάποιο κόμμα, τότε θα απευθύνει έκκληση για πανστρατιά της παράταξης. Τότε, λοιπόν,  το κόμμα του κ. Καμένου θα προσφέρει απλόχερα την στήριξή του στο μητρικό κόμμα της ΝΔ και θα κάνει πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά.
Έτσι λοιπόν η ψήφος στο κόμμα του κ. Καμένου θα θυμίζει το δημοψήφισμα της Χούντας που άλλο έριχνες στην κάλπη και άλλο έβγαινε.
Θα ψηφίζουν όχι στο μνημόνιο οι πολίτες και μετά τις εκλογές θα βγει στήριξη στη νέα μνημονιακή αντίληψη του κ. Σαμαρά.
Αυτά βέβαια εφ’ όσον ο κ. Καμένος δεν «καεί» στην πορεία προς τις εκλογές. Πώς θα καεί και από ποιους; Ε, αν θελήσουν κάποιοι να τον κάψουν έχει δώσει πολλές πολιτικές αφορμές στο παρελθόν με τις κατά καιρούς απίστευτες δηλώσεις του. Το ζήτημα είναι αν όσοι γνωρίζουν τα παιχνίδια των «λαγών» του κ. Σαμαρά θα τα αποδεχθούν ή θα αντιδράσουν. Καθώς επίσης και αν πολιτικοί μέχρι σήμερα ευυπόληπτοι όπως οι διαγραμμένοι Βλάχος, Ζώης, Γκιουλέκας, Μελάς, Σταμάτης αλλά και οι υπόλοιποι θα δεχθούν να γίνουν το όχημα για την ικανοποίηση των προσωπικών φιλοδοξιών εκείνου που θέλησε να τους εξαφανίσει πολιτικά, επειδή τόλμησαν να έχουν δική τους άποψη πάνω σε ένα θέμα μείζονος εθνικής σημασίας, όπως η ψήφος στο μνημόνιο.

Παρατηρητής // 

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ο κ Ζώης είπε κάτι εντελώς διαφορετικό. Είπε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παρέκκλισης για αυτούς που ψήφισαν το μνημόνιο. Κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν το μνημόνιο και ισχυρίζονται ότι θα το επαναδιαπραγματευτούν να μην λένε ψέματα στο λαό.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ Ζώης είπε κάτι εντελώς διαφορετικό. Είπε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παρέκκλισης για αυτούς που ψήφισαν το μνημόνιο. Κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν το μνημόνιο και ισχυρίζονται ότι θα το επαναδιαπραγματευτούν να μην λένε ψέματα στο λαό.

Ανώνυμος είπε...

Για του λόγου το αληθές ο κ Ζώης είπε τα παρακάτω:
«Εγώ θα αντιπροτείνω και θα αντιπαρατάξω ένα άλλο επιχείρημα ότι και αυτοί που λένε ότι έχουν, (προεκλογικό πρόγραμμα), στην πραγματικότητα έχουν το πρόγραμμα μέσα στο πλαίσιο του δευτέρου μνημονίου δηλαδή ένα πρόγραμμα απολύτως δεσμευτικό και ας μην χωρεί καμία μα καμία αμφιβολία ότι όσοι το αποδέχτηκαν και το υπέγραψαν δεν μπορούν να ξεστρατίσουν ούτε για να χαρίσουν μια σοκολάτα»
«Συνεπώς να μην κοροϊδεύουν κανένα όσοι φίλοι μας αποπειραθούν προεκλογικά να ισχυρισθούν ότι μπορούν εκ των υστέρων να αλλάξουν αυτό που υπέγραψαν και συναποδέχτηκαν»