Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Μαζικός θρήνος και ομαδικός κοπετός για τον θάνατο του λατρευτού μας Ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ [video]

Για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, άξιο διάδοχο του «Αγαπημένου Ηγέτη», πληροφορούμαι ότι σπούδασε σε διεθνές σχολείο στη Βέρνη της Ελβετίας και ότι «κουρεύεται σαν τον παππού του και ντύνεται σαν τον Μάο». Συνεπώς, τσάμπα πήγαν τα λεφτά που πέταξε στα καλύτερα σχολεία του ...
κόσμου ο πατέρας του για να τον κάνει άνθρωπο. Οτι ο μικρός είναι μπουμπούνας αποδεικνύεται εξάλλου και από το ότι φέρεται να γνωρίζει μόνον αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Τονίζω το «μόνον», διότι είμαι βέβαιος ότι ο μπαμπάς του ήξερε να μιλάει και να γράφει άριστα σε όλες τις γλώσσες του κόσμου... 
Εκείνο που με προβληματίζει όμως περισσότερο είναι οι εικόνες υστερικού θρήνου και ομαδικού κοπετού, που μεταδίδονται προς το εξωτερικό από την κρατική τηλεόραση της Β. Κορέας. 

Δεδομένου ότι όσα γνωρίζουμε για τη Β. Κορέα υπερβαίνουν και αυτή τη φαντασία του Οργουελ, δυσκολεύομαι να πιστεύσω ότι οι σκηνές αυτές αποδίδουν αυθεντικά τον θρήνο του λαού της Κορέας - άλλωστε οι περισσότεροι από όσους φαίνονται να οδύρονται δείχνουν αρκετά καλοθρεμμένοι για τα μέτρα της χώρας. 
Δυσκολεύομαι να δεχθώ ότι αρκούν εξήντα χρόνια ανηλεούς δικτατορίας, συστηματικής προπαγάνδισης του παραλόγου και πλήρους απομόνωσης από τον κόσμο, για να έχουν φέρει έναν λαό σε αυτή την κατάσταση ασύλληπτης αποβλάκωσης. 
Αν είναι αυτό το πράγμα ο άνθρωπος, πρέπει να παραδεχθώ την αφέλειά μου: ποτέ δεν φανταζόμουν ότι οι διαφορές του ανθρώπου από το ζώο είναι τόσο μικρές, ώστε εξήντα χρόνια στην κόλαση των Κιμ να είναι αρκετές για να τις εξαλείψουν...

{Η λύπη του Περισσού}
Οχι ότι δεν το περιμένατε, αλλά το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα στην Ελλάδα (ίσως και στην Ευρώπη - δεν ξέρω) που συλλυπήθηκε το κομμουνιστικό καθεστώς της Β. Κορέας για τη μετάσταση του «Αγαπημένου Ηγέτη» στους ουρανίους λειμώνες: 
«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην Κ.Ε. του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της Λ.Δ. Κορέας και στον λαό της για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, γενικού γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας. 
Ο λαός της Λ.Δ. Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στον δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια σε κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας. 
Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της Λ.Δ. Κορέας. 
Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού». Αμήν. 
(Δεν ξέρω τι άλλο να πω, γιατί διαισθάνομαι ότι με το κείμενο αυτό περνάμε πλέον στα θρησκευτικά - έναν χώρο ο οποίος μου προκαλεί το λιγότερο αμηχανία...)

Στέφανος Κασιμάτης // στην Καθημερινή





Δεν υπάρχουν σχόλια :