Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Συνεργασία iTrack & ΜΚΟ Γραμμή Ζωής

Συνεργασία iTrack & ΜΚΟ Γραμμή Ζωής
για τον εντοπισμό θέσης και την ταχύτερη εύρεση ηλικιωμένων
Το iTrack.gr και το Κοινωφελές Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Γραμμή Ζωής, συνδυάζοντας πεπειραμένο ανθρώπινο δυναμικό και τεχνολογία αιχμής, προχωρούν στην καίρια αναβάθμιση των ...


υπηρεσιών τους προς την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ηλικιωμένων.

Η διασύνδεση των iTrack συσκευών εντοπισμού ατόμων της 3ης Ηλικίας με το Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κλήσεων της Κοινωνικής Υπηρεσίας της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, δίνει τη δυνατότητα οποιαδήποτε ώρα και ημέρα του χρόνου, σε πανελλαδικό επίπεδο, να εντοπίζονται άμεσα τυχόν αγνοούμενοι ηλικιωμένοι που πάσχουν από άνοια και συναφείς διαταραχές.

Επιπλέον, θα επιταχύνεται σημαντικά ο χρόνος έκδοσης Silver Alert για όσα ηλικιωμένα άτομα φέρουν συσκευές εντοπισμού iTrack και εγγράφονται ως μέλη στη ΜΚΟ Γραμμή Ζωής. Απλά και γρήγορα, έχοντας πάντα ως στόχο την άμεση ανεύρεση, θα ενεργοποιείται ταχύτατα – με την αναγγελία της δήλωσης εξαφάνισης στην Εθνική Γραμμή SOS 1065 – ένα ευρύτατο δίκτυο συνεργατών (δημόσιες Αρχές, ιδιωτικοί φορείς και ενεργοί πολίτες) που συμμετέχει ενεργά στο Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα Έγκαιρης & Έγκυρης Ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων «Silver Alert Hellas».

Μέσω των iTrack υπηρεσιών εντοπισμού θέσης του ηλικιωμένου, η Κοινωνική Υπηρεσία της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, η οποία λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το έτος και στελεχώνεται από κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους αλλά και ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές, θα προσφέρει την απαιτούμενη αρωγή στα οικεία πρόσωπα του αγνοούμενου ηλικιωμένου και θα συνδράμει καθοριστικά στην όλη προσπάθεια εύρεσής του.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας του iTrack.gr, ένα μέρος των χρημάτων από την απόκτηση κάθε συσκευής εντοπισμού ηλικιωμένου που εγγράφεται ταυτόχρονα ως μέλος στη Γραμμή Ζωής, θα διατίθεται για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου της οργάνωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά καλώντας στην Εθνική Γραμμή SOS 1065 ή στη γραμμή ενημέρωσης κοινού του iTrack.gr στο 211-715-8305 (καθημερινά 08:00-16:00).

Δεν υπάρχουν σχόλια :