Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Ούτε τους τόκους των δανείων τους δεν μπορούν να πληρώνουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ …

Τα δύο παλαιά(κυρίως) κόμματα δεν παρουσιάζουν σοβαρές αντιδράσεις στην αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης των κομμάτων. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε να κάνουν διαφορετικά. Με τέτοια κρίση που μαστίζει το ελληνικό νοικοκυριό και τις μικρές επιχειρήσεις, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δεν μπορούν να ξοδεύουν εκατομμύρια σε
δημοσκοπήσεις και έρευνες!
Ωστόσο παραδέχονται ότι είναι εγκλωβισμένα στο αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει το προηγούμενο «μοντέλο» διαχείρισης. Εξαιτίας των τεράστιων δανείων δεν μπορούν να πληρώνουν ούτε τους τόκους! Η Νέα Δημοκρατία μάλιστα πληρώνει μόνο για τόκους περισσότερα από τις δαπάνες της ως κόμμα!!!
Έπειτα από την πίεση των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η Αγροτική Τράπεζα (εξ αιτίας και της Blackrock) ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει την πρακτική της ενεχυρίασης της μελλοντικής κρατικής χρηματοδότησης.
Επιτέλους η Αγροτική Τράπεζα παραδέχτηκε την μέχρι τώρα απάτη του μοντέλου αυτού. Ενός μοντέλου δανειοδότησης που είναι συνδεδεμένο με εκλογικά ποσοστά που δεν είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν τα ίδια στις επόμενες εκλογές. Μία ενδεχόμενη διάσπαση των κομμάτων εξουσίας θα κάνει τον βίο «αβίωτο» για τα σχήματα που θα κληρονομήσουν τα χρέη. Χρέη που υπερδιπλασιάστηκαν τα τελευταία 5 χρόνια.
Σε πρόσφατη συνεννόηση στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούν με τίποτα να συντηρήσουν τους 450 υπαλλήλους που σήμερα διαθέτουν, χωρίς τους αποσπασμένους, όπως δεν είναι δυνατή και η πληρωμή τόκων που προσεγγίζουν το 9,5%. Σε πρόσφατη κοινή συνάντησή τους με τον πρόεδρο της ΑΤΕ κ. Θ. Πανταλάκη και τον κ. Ευ. Βενιζέλο ζήτησαν μια έμμεση τουλάχιστον επιδότηση αυτού του επιτοκίου!
Από την πλευρά της Τράπεζας προτάθηκε στα κόμματα να μειώσουν δραστικά τη μισθολογική τους δαπάνη, τα ενοίκια σε πανάκριβα κτίρια και τις μετακινήσεις ετεροδημοτών στις εκλογές. Εννοείται ότι η Νέα Δημοκρατία, που χρωστά και τα περισσότερα, δεν προσυπογράφει καμιά από τις προτάσεις της Τράπεζας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :