Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

«Ο Παπανδρέου μετέτρεψε τους υπηρέτες του σε υπουργούς»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του πολιτικού συστήματος και προσωπικά στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη (σε εκδήλωση του Κοινωνικού Συνδέσμου) ο Γιώργος Φλωρίδης λέγοντας ότι ο Παπανδρέου «μετέτρεψε το υπηρετικό του προσωπικό σε ...
Υπουργικό Συμβούλιο», διευκρινίζοντας ότι όταν μίλησε κάποτε για «κηπουρούς» του κ. Παπανδρέου που έγιναν υπουργοί, είχε αδικήσει τους επαγγελματίες κηπουρούς.
Σε μία κατάμεστη αίθουσα του Μακεδονίας Παλλάς με ακροατήριο κυρίως από στελέχη (ή πρώην στελέχη) του ΠαΣοΚ αλλά και από τον κοινωνικό χώρο της ΝΔ, τα μέλη του Κοινωνικού Συνδέσμου, αφού ξεκαθάρισαν ότι δεν φιλοδοξούν να κάνουν τον Σύνδεσμό τους κόμμα, αλλά σίγουρα όπως είπαν το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ριζικό μετασχηματισμό που δεν μπορεί να προκύψει από τα υπάρχοντα κόμματα παρά μόνο από την υπέρβασή τους. Αναφέρθηκαν επίσης στην έλλειψη δημοκρατικότητας στα πολιτικά κόμματα και κυρίως στο ΠαΣοΚ:

«Η έλλειψη δημοκρατίας στα κόμματα στην ακραία εκδοχή της μεταφέρθηκε το 2009 στην κυβέρνηση του Παπανδρέου με την μετατροπή του υπηρετικού προσωπικού σε Υπουργικό Συμβούλιο» είπε ο Γιώργος Φλωρίδης ο οποίος σημείωσε για τον Παπανδρέου ότι αποτελεί την ακραία αντίληψη του ηγεμόνα που όταν εκλέγεται αρχηγός του κόμματος κατακτά το κόμμα και όταν εκλέγεται Πρωθυπουργός κατακτά τη χώρα.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι το «το ΠαΣοΚ νίκησε κατά κράτος τον Πρωθυπουργό του, τον Κώστα Σημίτη και τέλειωσε το εκσυγχρονιστικό εγχείρημα» και ότι από το 1922 η Ελλάδα ηττάται συνεχώς έχοντας μόνον δύο στρατηγικές κατακτήσεις: την ένταξη της Ελλάδας στην (τότε) ΕΟΚ επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και την ένταξή της Ελλάδας στην ευρωζώνη με το ευρώ επί κ. Κ. Σημίτη

Χαρακτήρισε «ανάπηρο» το πολιτικό σύστημα που μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη αναπηρία, λέγοντας ότι πλέον τα προβλήματα της χώρας δεν τα συζητούν στα πολιτικά επιτελεία, αλλά συζητούν τι θέλει ο αρχηγός του κόμματος και αυτό που κυρίως συζητούν σήμερα στο ΠαΣοΚ είναι πότε συμφέρει να διεξαχθούν οι εκλογές και ποιος θα διαδεχθεί τον κ. Παπανδρέου:

«Αν η χώρα δεν λύσει το πολιτικό της πρόβλημα δεν πρόκειται να λύσει κανένα άλλο πρόβλημα», επεσήμανε και ζήτησε να εκφραστεί πολιτικά ο χώρος του ριζοσπαστικού κέντρου και της μετριοπαθούς και υπεύθυνης Αριστεράς.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Αρ. Δοξιάδης και ο Ι. Στουρνάρας, ο οποίος επεσήμανε ότι η Ελλάδα έγινε «αποδιοπομπαίος τράγος στην Ευρώπη λόγω χαζομάρας» προτρέποντας τους πάντες να βρεθεί λύση εντός του ευρώ, αφού, όπως είπε, εάν επιστρέψουμε στη δραχμή θα σημάνει καταστροφή. Ο καθηγητής κ. Ορ. Καλογήρου στην ομιλία του εξέφρασε την πεποίθηση ότι με ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό κίνημα θα σωθεί η χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :