Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Σωστή η απόφαση Γιαννίτση να ξεκινήσει διαδικασίες για την τροποποίηση της χρηματοδότησης των κομμάτων

«Η Δημοκρατική Συμμαχία χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Τ. Γιαννίτση, που αποφάσισε να ξεκινήσει διαδικασίες για τροποποιήσεις ή συμπληρώσεις του υφιστάμενου καθεστώτος χρηματοδότησής των πολιτικών κομμάτων, στέλνοντας κατ’ ...


αρχήν επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κ. Αθ. Τσούρα, και ζητώντας από τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Ελπίζουμε τα κόμματα της χώρας να ανταποκριθούν άμεσα, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη μείωση του κόστους της δημοκρατίας μας. Ζητούμε επιπλέον οι προτάσεις να έχουν άμεση εφαρμογή, όπως εξάλλου άμεση εφαρμογή έχουν ήδη όλα τα φοροεισπρακτικά και οριζόντια μέτρα που εξαθλιώνουν οικονομικά τους πολίτες μήνες τώρα.

Δεν μένει να επικαλείται το υπάρχον γερασμένο πολιτικό σύστημα τα περί εντιμότητας, και ικανοποίησης των απαιτήσεων της κοινωνίας, αλλά πρέπει και να τα αποδεικνύει».




Ακολουθεί η επιστολή του Υπ. Εσωτερικών, κ. Τ. Γιαννίτση:


«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Υπουργός


Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2011

Προς
Πρόεδρο Επιτροπής
Θεσμών και Διαφάνειας
Βουλής των Ελλήνων
κ. Αθανάσιο Τσούρα


Αγαπητέ Πρόεδρε,

Εν όψει των σημαντικών θεμάτων που έχουν προκύψει, σε παρακαλώ να προσκληθούν τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τροποποιήσεις ή συμπληρώσεις του υφιστάμενου καθεστώτος, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει η επεξεργασία των προτάσεων της κυβέρνησης για το θέμα. Το πλαίσιο της θεματολογίας περιλαμβάνει -όχι κατ’ αποκλειστικότητα- τα εξής:
• Χρηματοδότηση (τακτική – εκλογική) των κομμάτων
• Δυνατότητα προεξόφλησης κρατικής χρηματοδότησης
• Αντιμετώπιση χρεών των κομμάτων προς τράπεζες
• Θέματα διαφάνειας και ελέγχου οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων.
Στη συνεδρίαση που θα οριστεί προτίθεμαι να παραστώ.


Τάσος Γιαννίτσης»

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να έχει αποτέλεσμα.