Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Το Υπ. Οικονομικών "ανακάλυψε" ξαφνικά της διαφθορά (για να μην πληρώσει τυος φόρους που χρωστά)

“Η υποκρισία έχει και τα όριά της. Το υπουργείο Οικονομικών αδιαφορεί επί χρόνια για τα πάνω από 100.000 λαδώματα που γίνονται κάθε χρόνο στις εφορίες και ανακάλυψε ξαφνικά τη διαφθορά για να παγώσει την επιστροφή των φόρων στις υγιείς ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επιχειρήσεις που ...


ασφυκτιούν οδηγούνται έτσι -λόγω έλλειψης ρευστότητας- στη χρεοκοπία, σε απολύσεις ή στην μη πληρωμή των μισθών των υπαλλήλων τους παραμονές των εορτών. 
Ταυτόχρονα γελοιοποιείται η έννοια του συμψηφισμού, καθώς προβλέπεται ότι δεν θα πραγματοποιούνται επιστροφές όταν το ισοζύγιο είναι θετικό για τον φορολογούμενο. Ακολουθεί το κράτος δηλαδή τον κανόνα: «Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου». 
Πληρώνουν έτσι οι επιχειρήσεις που κλείνουν, οι εργαζόμενοι και οι νέοι άνεργοι, την αδικαιολόγητη αύξηση των κρατικών δαπανών το ενδεκάμηνο του 2011, που εκτροχίασε το έλλειμμα. 
Τα κυβερνητικά κόμματα –που έχουν συλλογική ευθύνη για την εφαρμοζόμενη πολιτική- δολοφονούν έτσι εν ψυχρώ τον ιδιωτικό τομέα για να μην αναλάβουν το κόστος της μείωσης των ελλειμμάτων και των δαπανών του κράτους.”

Δήλωση του ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη και υπεύθυνου Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, σχετικά με το πάγωμα της επιστροφής φόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :