Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

27 βουλευτές του πΑΣΟΚ έστειλαν γράμμα στον Λουκά Παπαδήμο

Προτείνουν ένα «Πρόγραμμα Θετικών Δράσεων για την Στήριξη των Οικογενειών» .
Σειρά μέτρων που συγκροτούν ένα «Πρόγραμμα Θετικών Δράσεων για την Στήριξη των Οικογενειών» πρότειναν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, 27 βουλευτές του ...


 ΠΑΣΟΚ, κοινοποιώντας ταυτόχρονα την επιστολή αυτή και σε σειρά υπουργείων.
Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους τα προτεινόμενα μέτρα δεν είναι απαραίτητα δημοσιονομικού χαρακτήρα, ενώ ορισμένα δεν είναι αναγκαίο να είναι και μόνιμα, εκτιμούν ότι το προτεινόμενο πλαίσιο έχει τον χαρακτήρα του «επείγοντος», ενώ ταυτόχρονα προτείνουν την συγκρότηση Ομάδας Διοίκησης Έργου στα πρότυπα της ολυμπιακής προετοιμασίας «η οποία θα διασφαλίσει την οριζόντια διασύνδεση και συνέργεια των εμπλεκόμενων κατά περίπτωση φορέων».

Τα μέτρα που προτείνουν οι βουλευτές είναι:

-Ενίσχυση του προσωπικού των Ειρηνοδικείων ώστε να ανταποκριθούν έγκαιρα στις αιτήσεις πολιτών για την υπαγωγή στις διατάξεις του ν. 3869/2010 (υπερχρεωμένα νοικοκυριά).

-Αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2013.

-Αναστολή πλειστηριασμού κάθε ενυπόθηκου ακίνητου στοιχείου στην περίπτωση που αφορά εργαζόμενο ο οποίος έχασε την εργασία του ή ετέθη σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας/εργασιακής εφεδρείας.

-Επέκταση του μέτρου της συνυπηρέτησης συζύγων (στην ίδια πόλη ή νομό) και σε άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων πέραν των δικαστικών και των στρατιωτικών.

-Δυνατότητα για την απόσπαση-μετάθεση δημοσίου υπαλλήλου στην πόλη/νομό της μόνιμης κατοικίας του, αν πρόκειται για οικογένειες των οποίων μέλος ανήκει στην κατηγορία ΑΜΕΑ, ένας εκ των γονέων έχασε την εργασία του ή ετέθη σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα/εργασιακή εφεδρεία ή το οικογενειακό εισόδημα υπέστη μείωση μεγαλύτερη του 25%.

-Επανεξέταση των περιθωρίων για την αύξηση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών από τις περιοχές στις οποίες έχουν τοποθετηθεί ή κατέχουν οργανική θέση και είναι υπεράριθμοι, στην πόλη/νομό μόνιμης κατοικίας τους.

-Επέκταση του μέτρου των μετεγγραφών φοιτητών - σε συνεργασία με τις Πρυτανικές αρχές - για οικογένειες των οποίων μέλος (ένας εκ των γονέων) έχασε την εργασία του ή ετέθη σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα/εργασιακή εφεδρεία ή το οικογενειακό εισόδημα υπέστη μείωση μεγαλύτερη του 25% (υπό την προϋπόθεση ότι το νέο εισόδημα δεν υπερβαίνει συγκεκριμένο ποσό).

-Επανεξέταση των περιθωρίων για την επαναφορά του μέτρου που επιτρέπει τη μετεγγραφή φοιτητή σε ομοειδή Πανεπιστημιακή σχολή της πόλης στην οποία φοιτά αδελφός/αδελφή του (υπό αυστηρές προϋποθέσεις λ.χ. σε περίπτωση μακροχρόνιας ανεργίας γονέα).

-Μείωση των τελών που προβλέπονται σε περιπτώσεις τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών για αιτήσεις από οικογένειες των οποίων μέλος ανήκει στην κατηγορία ΑΜΕΑ, ένας εκ των γονέων έχασε την εργασία του ή ετέθη σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα/εργασιακή εφεδρεία ή το οικογενειακό εισόδημα υπέστη μείωση μεγαλύτερη του 25% (υπό την προϋπόθεση ότι το νέο εισόδημα δεν υπερβαίνει συγκεκριμένο ποσό).

-Αύξηση των δόσεων για την καταβολή του τέλους ακινήτων ή/και τακτοποίησης ημιυπαίθριων ή αυθαίρετων κατασκευών στην περίπτωση οικογενειών που μέλος τους ανήκει στην κατηγορία ΑΜΕΑ, ένας εκ των γονέων έχασε την εργασία του ή ετέθη σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα/εργασιακή εφεδρεία ή το οικογενειακό εισόδημα υπέστη μείωση μεγαλύτερη του 25% (υπό την προϋπόθεση ότι το νέο εισόδημα δεν υπερβαίνει συγκεκριμένο ποσό). Χρονική μετάθεση της 1ης ημερομηνίας καταβολής του τέλους.

- Επίλυση των εκκρεμοτήτων (χρηματοδότηση - προσωπικό) που επηρεάζουν τη συνέχιση του Προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι.

-Μείωση του διαστήματος που απαιτείται για τις διαδικασίες για τη χορήγηση αναπηρικού επιδόματος.

-Ολοκλήρωση των διαδικασιών ανανέωσης της χορήγησης αναπηρικής σύνταξης εντός ενός μήνα.

-Εξαίρεση των αναπηρικών επιδομάτων από τον υπολογισμό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και επανεξέταση των κατηγοριών αναπηρίας που εξαιρούνται συνολικά από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

-Αύξηση του αφορολόγητου ορίου για συγκεκριμένες κατηγορίες βαριάς αναπηρίας όπως αυτές προσδιορισθούν σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

-Κατά προτεραιότητα χρηματοδότηση των κοινωνικών ιδρυμάτων που σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργίας.

-Οριζόντια καθιέρωση του κριτηρίου χορήγησης τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων στις 55.000 ευρώ για καθαρά (ετήσια) οικογενειακά εισοδήματα (στο πρότυπο πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

-Μείωση των επιτοκίων των δανείων των τριτεκνικών και πολυτεκνικών οικογενειών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με βάση τις μειώσεις του νόμου 4024/2011.

-Έλεγχος των τιμών στα είδη βασικής κατανάλωσης με την κατάργηση του πιστωτικού τιμολογίου έκπτωσης ώστε στα τιμολόγια να αποτυπώνονται η πραγματική τιμή στην οποία αγοράζει ο ενδιάμεσος ή ο λιανοπωλητής ή η εταιρεία λιανικής πώλησης.

-Μείωση της τιμής του βιομηχανικού ρεύματος ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα βιομηχανιών που εντάσσονται στην κατηγορία των μεγάλων καταναλωτών ενέργειας και να αποφευχθεί η απώλεια θέσεων εργασίας.

-Αναδιάρθρωση των δανείων τα οποία έχουν χορηγηθεί από ιδιωτικές τράπεζες.

Το πλαίσιο αυτό μέτρων υπογράφουν οι βουλευτές: Κώστας Καρτάλης, Άρια Αγάτσα, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Γιάννης Βλατής, Γιάννης Βούρος, Σοφία Γιαννακά, Νάντια Γιαννακοπούλου, Θανάσης Γικόνογλου, Σάββας Εμινίδης, Νίκος Ζωίδης, Eύα Καϊλή, Δημήτρης Καρύδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χαρά Κεφαλίδου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Λιντζέρης, Σπυροπάνος Μαργέλης, Σούλα Μερεντίτη, Άννα Νταλάρα, Θανάσης Οικονόμου, Παναγιώτης Ρήγας, Δημήτρης Παπουτσής, Νίκος Σαλαγιάννης, Παύλος Στασινός, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Ελπίδα Τσουρή, Τηλέμαχος Χυτήρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :