Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία (με 1 ευρώ)

Η εφημερίδα Δημοκρατία σε χθεσινό της δημοσίευμα σχετικά με τον Πόθεν Έσχες των βουλευτών, σημειώνει ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη κατέχει λογαριασμούς καταθέσεων στη Γερμανία συνδέοντας το γεγονός αυτό με τη συγκυρία και ...


αφήνει υπονοούμενα που παραπέμπουν σε λασπολογία.

Η πραγματικότητα είναι ότι η κ. Ντ. Μπακογιάννη κατέχει δύο λογαριασμούς σε τράπεζες της Γερμανίας και αυτό αναφέρεται εδώ και πολλά χρόνια στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες που έχει καταθέσει στη Βουλή. Ο πρώτος λογαριασμός της HypoVereinsbank είναι λογαριασμός του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη τον οποίο κληρονόμησε η ίδια και τα παιδιά της μετά τη δολοφονία του και παραμένει χωρίς καμία κίνηση από την εποχή εκείνη.

Ο δεύτερος λογαριασμός άνοιξε από την ίδια στην Deutsche Bank σε υποκατάστημα της στην Αθήνα το 2004, με δικαιούχο την ίδια και τα παιδιά της, όταν κατέθεσε το τίμημα της πώλησης ακινήτου της στην Πολιτεία, όπως προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις και τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες της χρονιάς εκείνης και όλων των επομένων.

Οι λογαριασμοί αναφέρονται σε όλες ανεξαιρέτως τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες και δικαιολογούν και το «Πόθεν» και το «Έσχες», σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική και αυτό μπορεί οιοσδήποτε θέλει να το ερευνήσει είτε απευθυνόμενος στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής είτε ανατρέχοντας στα ανάλογα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου.

Προκαλούν απορία οι συστηματικές και ανυπόστατες επιθέσεις της εφημερίδας Δημοκρατία εναντίον της κ. Μπακογιάννη, οι οποίες εκδηλώνονται με ποικίλους τρόπους. Εν προκειμένω η εφημερίδα διετύπωσε σχόλια τα οποία είναι συκοφαντικά και ποινικά κολάσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :