Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Mr. αντιπρόεδρος ο Βενιζέλος!

Θέμα χρόνου θεωρείται η αντικατάσταση «βαρέων βαρών» στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό να βρίσκει τον κατάλληλο...στρατηγό στο πρόσωπο του υπουργού Άμυνας
Πριν από μερικούς μήνες, πρώτη η Voria.gr είχε επισημάνει σε ρεπορτάζ πως η αντιπροεδρία της κυβέρνησης θα περάσει στα 

χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου, όποτε ο Γιώργος Παπανδρέου ανακατέψει εκ νέου την τράπουλα στο κυβερνητικό σχήμα. Σήμερα, η φημολογία για την… αντικατάσταση βαρέων βαρών στο συγκεκριμένο θώκο (τον οποίο κατέχει σήμερα ο Θόδωρος Πάγκαλος) άρχισε ξανά να έρχεται στο προσκήνιο και μάλιστα αυτό «έδειξε» και η σημερινή σύσκεψη στη Βουλή υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου για τις αποκρατικοποιήσεις. Και αυτό επειδή, το παρών έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ ο Θόδωρος Πάγκαλος βρισκόταν στα… ΜΜΕ!

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εν’ αντιθέσει με τον Θόδωρο Πάγκαλο, συμμετέχει σε αρκετές «κλειστές συνεδριάσεις» τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή. 
Αποτελεί πλέον «αναπόσπαστο» κομμάτι της κυβερνητικής «αντεπίθεσης» για την Οικονομία και τώρα αναμένεται να έχει διευρυμένο ρόλο στις αποκρατικοποιήσεις – ιδιωτικοποιήσεις, όπως φάνηκε και από την σημερινή σύσκεψη.
Εξάλλου, το σενάριο του Mr. αντιπροέδρου, παίρνει σάρκα και οστά από το γεγονός πως δεν έχει προκαλέσει με τις δηλώσεις του (όπως ο Θόδωρος Πάγκαλος), ούτε όμως έχει διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική γραμμή, παρά το γεγονός πως είναι ασφυκτικές οι πιέσεις από μερίδα βουλευτών που είναι στην… γραμμή του και το έχουν δείξει κατά καιρούς.
Όσον αφορά τον Θόδωρο Πάγκαλο, γνωρίζει ίσως και ο ίδιος πως οι ημέρες του στην κυβέρνηση έχουν πλέον ημερομηνία λήξης, δεδομένου πως ο Γ.Παπανδρέου δεν θέλει να έχει δίπλα του πρόσωπα τα οποία δεν συντάσσονται με την κυβερνητική γραμμή, την ίδια στιγμή που έχουν ανοίξει πολλά μέτωπα.
Και όπως δήλωσε στην voria.gr υπουργός της κυβέρνησης, ο «πόλεμος» θέλει στρατιώτες και στρατηγούς που ξέρουν το… παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :