Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ο Καντάφι αρνείται να αποχωρήσει, λέει ναι στις μεταρρυθμίσεις.

Η Λιβύη είναι έτοιμη να προχωρήσει σε εκλογές και σε μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό της σύστημα, αλλά μόνο ο λιβυκός λαός μπορεί να αποφασίσει αν ο ηγέτης της, ο Μουαμάρ Καντάφι, θα παραμείνει στο πηδάλιο της χώρας ή όχι, δήλωσε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ο



κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Τρίπολη.

«Μπορούμε να έχουμε οποιοδήποτε τύπο πολιτικού συστήματος, οποιεσδήποτε αλλαγές. Σύνταγμα, εκλογές, οτιδήποτε, αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνουν υπό την καθοδήγηση του ηγέτη μας. Αυτή είναι η πεποίθησή μας», είπε ο Μούσα Ιμπραίμ, όταν ρωτήθηκε για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων του καθεστώτος με τη Δύση, στο πλαίσιο των οποίων ήταν και το ταξίδι του εκτελούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών Ομπεϊντί, στην Αθήνα, τη Δευτέρα.

Οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι βομβάρδισαν χθες την πόλη Μιζουράτα, στη δυτική Λιβύη, την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, δήλωσε εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

Η Μιζουράτα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης και το σημαντικότερο προπύργιο των εξεγερμένων που έχει απομείνει στο δυτικό τμήμα της χώρας, έχει περικυκλωθεί και δέχεται επίθεση από τις δυνάμεις του Καντάφι για εβδομάδες. Εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί στις μάχες στην πόλη αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :