Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Για τις εξαγγελίες του Υφυπ. Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Όθωνα, στο Ηράκλειο

«Θετική κατεύθυνση έχουν οι εξαγγελίες του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Όθωνα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ηράκλειο, καθώς η ίδρυση της Τροχαίας στον ΒΟΑΚ θα επιτρέψει την καλύτερη αστυνόμευση του οδικού δικτύου, ενισχύοντας την ασφάλεια των μετακινήσεων, ενώ η επέκταση της Ομάδας ΔΙΑΣ στο Πέραμα Μυλοποτάμου και αλλού θα


υποστηρίξει την ενίσχυση των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών. Βεβαίως, η ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων, αλλά και η μετονομασία της Ομάδας Ειδικών Αποστολών σε ΕΚΑΜ Κρήτης, οφείλει να συνδυαστεί και με το ανάλογο προσωπικό, επιχειρησιακή ετοιμότητα, εξοπλισμό και εκπαίδευση.

Από πλευράς μας, δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε τις συγκεκριμένες ενέργειες, αλλά και κάθε πρόταση που θα συμβάλλει στην ουσιαστική ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών τόσο στο νομό Ηρακλείου όσο και σε επίπεδο Κρήτης. 
Ωστόσο, ο αρμόδιος Υπουργός δεν πρέπει να ξεχνά ότι υπάρχουν ακόμα σημαντικές εκκρεμότητες στο νησί και ουσιαστικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν. 

Θεωρείται επομένως κατά τη γνώμη μας αδιανόητο να συνεχίζουμε να έχουμε βασικές ελλείψεις στις Αστυνομικές υπηρεσίες σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ακόμα και αναλώσιμα υλικά, ή να κυκλοφορούν περιπολικά αυτοκίνητα και μηχανές χωρίς σέρβις, λάστιχα ή ακόμα και καύσιμα ή να έχουμε ελλιπή επιχειρησιακή ετοιμότητα για την προστασία των νοτίων συνόρων της χώρας μας, ιδιαίτερα καθώς αναμένεται έντονο κύμα λαθρομεταναστών από τη Βόρεια Αφρική.

Σε κάθε περίπτωση ως Κρητικός Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας δεσμεύομαι να στηρίξω οτιδήποτε σωστό και αναγκαίο γίνεται στον τόπο μας. Μένει λοιπόν οι εξαγγελίες να γίνουν πράξη».


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Λευτέρη Αυγενάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια :