Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Μέχρι και ο Τέρενς Κουΐκ κατάλαβε τους σαμαροφύλακες

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι «δεξιοί» δημοσιογράφοι γιατί αυτοί είναι οι πρώτοι που αντιλαμβάνονται τα μηνύματα της κοινωνίας. Είναι οι πρώτοι που καταλαβαίνουν ότι με την πολιτική «» που ακολουθεί ο Σαμαράς, όχι εξουσία δεν βλέπει, αλλά οδεύει προς μια οδυνηρή ήττα, χωρίς προηγούμενο.
Για πρώτη φορά ένα μεγάλο κόμμα έχει παραδοθεί στις φλόγες από μια περιθωριακή ομάδα που έχει


προϋπηρεσία σε ένα μικρό κόμμα, αυτό της Πολιτικής άνοιξης. Μπορεί ο Σαμαράς να εμπιστεύεται μόνον αυτούς αλλά έτσι αποδεικνύεται η υποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας σε λογικές μικρού κόμματος και κλειστών θυρών.

Η σημερινή Νέα Δημοκρατία είναι τριχασμένη εσωτερικά (σαμαρικοί, καραμανλικοί, φιλελεύθεροι), όπως και η Κεντροδεξιά διασπασμένη σε τρία κόμματα:ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ.
Μετά τον Τράγκα και ο Κουΐκ αναφέρθηκε στα αυτονόητα: «Ο Σαμαράς κατάντησε τη ΝΔ ΠΟΛΑΝ. Την ώρα που η κυβέρνηση καταρρέει και δημοσκοπικά και στην συνείδηση των πολιτών, η ΝΔ βυθίζεται αντίστοιχα χωρίς να έχει τελειωμό.
Ο Αντώνης Σαμαράς αποδεικνύεται προς το παρόν ότι δεν αντέχει τον ρόλο του». Το πρόβλημα όμως υπάρχει όταν οι δικοί σου αναγκάζονται να καταφεύγουν στα αυτονόητα για να ενισχύσουν τα επιχειρήματα τους. Όταν δεν εισακούονται τα αυτονόητα, η ήττα είναι παραπάνω από δεδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :