Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ντόρα: Γιατί δεν συνάντησα τον Παναγιώτη

Πώς εξηγεί η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας την απόφασή της να μη συναντήσει τον περιφερειάρχη και γιατί κρίνει ότι δικαιώθηκε από τις εξελίξεις.
Δικαιωμένη δηλώνει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, για την απόφασή της να μη συναντήσει τον 
Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη.

Όπως εξήγησε η Ντόρα σε στελέχη της ΔΗΣΥ, από την εποχή των εσωκομματικών εκλογών και έπειτα ο Ψωμιάδης λειτουργεί ως οιονεί εκφραστής μερίδας της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι, μία συνάντηση των δυο τους θα αποτελούσε εσωκομματικό θέμα στην αξιωματική αντιπολίτευση, είτε από την πλευρά Ψωμιάδη είτε από την πλευρά Σαμαρά, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή στον περιφερειάρχη να ξαναρχίσει την κουβέντα για την «ενωμένη κεντροδεξιά».

Κρίνει, δε, ότι και τα δύο ενδεχόμενα θολώνουν το διακριτό μήνυμα που θέλει να περάσει η Δημοκρατική Συμμαχία. Σύμφωνα με κύκλους της ΔΗΣΥ, η Ντόρα ούτε πιόνι στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας θα επιτρέψει να γίνει, ούτε η συζήτηση για την όποια «γαλάζια πολυκατοικία» την αφορά.

«Δεν θέλω να δώσω σε κανέναν τη δυνατότητα να διαπραγματεύεται τις σχέσεις του με τη Νέα Δημοκρατία και το Σαμαρά, με την υποδόρια απειλή ότι “υπάρχει και η Ντόρα”, ούτε έχω καμία διάθεση να εξηγώ ότι η Δημοκρατική Συμμαχία ήρθε για να μείνει», ξεκαθαρίζει η Ντόρα.

Απαντώντας στην κριτική ότι συνάντησε τον δήμαρχο Μπουτάρη αλλά όχι τον περιφερειάρχη Ψωμιάδη (όπως επεσήμανε σε άρθρο της η Voria.gr), τόνισε πως «με τον Μπουτάρη, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η σχέση είναι ευθεία. Κι εμένα, μου αρέσουν τα καθαρά χαρτιά». Ούτως ή άλλως, ο Παναγιώτης θα είναι επίσημα καλεσμένος στο Προσυνέδριο της Κεντρικής Μακεδονίας, δήλωσε λίγο αργότερα στους δημοσιογράφους. «Θα τον δω, τότε» είπε.

Τέλος, τα στελέχη της ΔΗΣΥ υπογραμμίζουν ότι το γεγονός της μη συμπερίληψης του Παναγιώτη Ψωμιάδη στο πρόγραμμα του Αντώνη Σαμαρά αναδείχτηκε ακριβώς λόγω της απόφασης Μπακογιάννη να μη συναντηθεί με τον περιφερειάρχη. Ειδικότερα, εξηγούν ότι εάν είχε προηγηθεί συνάντηση της Ντόρας με τον Ψωμιάδη ο Σαμαράς θα ήταν αναγκασμένος να τον συναντήσει και αυτός. Έτσι δεν θα είχε αναδειχθεί η πραγματική βούληση του προέδρου της ΝΔ να μη συναντήσει τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και ως εκ τούτου δεν θα είχαν επανέλθει στο προσκήνιο οι ψυχρές σχέσεις των δύο ανδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :