Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Μέτρα και από τις ΗΠΑ για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο

H κυβέρνηση Ομπάμα σχεδιάζει νέο πλαίσιο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο, γράφει την Παρασκευή η Wall Street Journal, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση ανάλογης ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη Google και το Facebook.

Το αμερικανικό υπουργείο ετοιμάζει έκθεση για μια νέα στρατηγική που θα ..............
...................
ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρει η νεοϋορκέζικη εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Ο Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται ότι αποστασιοποιείται από προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες αρκούνταν στην αυτορρύθμιση της βιομηχανίας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν σαφή νομοθεσία για την προστασία της ιδιωτικότητας στον κυβερνοχώρο.

Η κυβέρνηση Ομπάμα «δεσμεύεται να προωθήσει πολιτικές που θα διατηρήσουν την ιδιωτικότητα των καταναλωτών online ενώ παράλληλα διασφαλίζουν ότι ο Παγκόσμιος Ιστός θα παραμείνει μια πλατφόρμα για την καινοτομία, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη» δήλωσε στην εφημερίδα εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου.

«Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο Internet έχει ουσιώδη σημασία για την επιτυχία των επιχειρήσεων online» επισήμανε.

Το αμερικανικό δημοσίευμα έρχεται μία εβδομάδα μετά το αίτημα της Κομισιόν για αναμόρφωση της κοινοτικής νομοθεσίας, έτσι ώστε οι χρήστες του Διαδικτύου να μπορούν να σβήνουν τα ίχνη τους από υπηρεσίες όπως της Google και του Facebook.

Οι χρήστες «πρέπει να έχουν το "δικαίωμα να ξεχαστούν" όταν δεν χρειάζονται πλέον τα δεδομένα τους ή θέλουν να τα διαγράψουν» δήλωσε η επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Βίβιαν Ρέντινγκ.

Εκτός από το «δικαίωμα στη λήθη», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό η συλλογή προσωπικών δεδομένων από τις διαδικτυακές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :