Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

"Στη Ν.Δ. αναβιώνουν τα φέουδα"

Με μία σκληρή δήλωση απαντά στην απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να μην στηρίξει την υποψηφιότητά του στο νεοσύστατο Δήμο Νικόλαου Σκουφά ο σημερινός δήμαρχος Κομποτίου Στάθης Γιαννούλης.
Ο κ. Γιαννούλης υποστηρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μετατραπεί σε μοχλό προώθησης προσωπικών συμφερόντων και στην ουσία αναβιώνει τα φέουδα. Συνάμα ξεκαθαρίζει ότι θα είναι υποψήφιος, ανεξάρτητα με την απόφαση που έλαβε το κόμμα του και καλεί τους συνδημότες του να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο.

Στην δήλωσή του ο κ. Γιαννούλης αναφέρει:

Υπηρέτησα και υπηρετώ τα τελευταία οκτώ χρόνια τον θεσμό της Tοπικής Αυτοδιοίκησης από τη θέση του Δημάρχου Κομποτίου, εκλεγμένος με συντριπτική πλειοψηφία και τις δύο φορές, με τη στήριξη τόσο του κόμματος της Ν.Δ , όσο και με την αγαστή συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων που συμμετείχαν ενεργά στους συνδυασμούς μου.

Δυστυχώς η παράταξη της Ν.Δ, από την οποία προέρχομαι, με τις επιλογές της μετατράπηκε σε μοχλό προώθησης προσωπικών συμφερόντων, αναβιώνοντας την οικογενειοκρατία, τα «φέουδα», τον νεποτισμό και αγνοώντας παράλληλα τη βάση της, τους απλούς ψηφοφόρους της. Πιστεύω ακράδαντα ότι η παράταξη δεν έπρεπε καν να κινήσει διαδικασίες επιλογής και «χρισμάτων», όπως έγινε μόνο για το Δήμο «ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ». Στις μικρές μας κοινωνίες δεν μπορεί κανένα κόμμα να είναι καθοριστικό κριτήριο για τις τοπικές εκλογές. Πέρα από τη φυσιολογική πικρία που αισθάνομαι, δηλώνω ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με τέτοιες συμπεριφορές και με συμφέροντα που απειλούν την τύχη και το μέλλον της κοινωνίας μας. Αποστρέφω το πρόσωπό μου από καταδικασμένες και αναχρονιστικές πρακτικές και αρνούμαι να συμπορευτώ με αποφάσεις που προσβάλλουν την αυτοδιοίκηση, την πολιτική και εν τέλει τη νοημοσύνη των συνδημοτών μας.

Μάλλον οι τοπικές κοινωνίες του Δήμου «ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ» είναι ανώριμες να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους, σε αντίθεση με τους ορεινούς Δήμους του Νομού μας!

Καλώ όλους τους δημότες να ενώσουν μαζί μου φωνή διαμαρτυρίας, να αντισταθούν και να καταδικάσουν κάθε προσπάθεια επιβολής των θελήσεων των λίγων. Καλώ όλους τους δημότες, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, όπως λειτουργήσαμε τα χρόνια αυτά, να στρατευτούν στην κοινή προσπάθεια που ξεκινήσαμε για μια ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μια Αυτοδιοίκηση που θα προωθεί, χωρίς αποκλεισμούς τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου μας, θα δημιουργεί ίσες ευκαιρίες συμμετοχής και προσφοράς σε όλους και θα λειτουργεί με διαφάνεια, σοβαρότητα και πάνω απ' όλα έξω και μακράν των μικροκομματικών αγκυλώσεων και σκοπιμοτήτων.

Αισθάνομαι απελευθερωμένος και πλήρως ανεξάρτητος και δηλώνω αποφασισμένος, απευθύνοντας προσκλητήριο ενότητας προς όλες τις υγιείς δυνάμεις του Δήμου μας για μια νέα πορεία προς τα μπροστά που θα δημιουργεί ένα δήμο βιώσιμο και ανταγωνιστικό, ένα δήμο στην υπηρεσία των συνδημοτών μας..

Καλούμε όλους τους δημότες στις μέρες που απόμειναν, να ενεργοποιηθούν, να εργαστούν μαζί μας . Να κινητοποιηθούν για μεγαλύτερη ενημέρωση των δημοτών, να γυρίσουν τις πλάτες τους στις προεκλογικές υποσχέσεις.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε αυτό που όλοι ελπίζουμε:

Έναν δήμο που θα διασφαλίζει τις καλύτερες συνθήκες για μας και τα παιδιά μας.

Έναν δήμο που αξίζουμε και δικαιούμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :