Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

«Δοσίλογος» των Αμερικάνων ο Κωστάκης ήδη από το 1993!!!

Επειδή κάποιοι «ουφολόγοι» της πολιτικής καμαρίλας του πρώην «καταλληλότερου» ψελλίζουν γελοιωδέστατα, ότι τον Ολετήρα της Ελλάδας και της Νέας Δημοκρατίας τον πολέμησαν δήθεν οι… Αμερικάνοι, επειδή τάχατες τους «πήγε κόντρα», αποκτά ιδιάζουσα ιστορική σημασία η συγκλονιστική αποκάλυψη εμπιστευτικού τηλεγραφήματος του υπαρχηγού της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς το State Department, τον Ιούνιο του 1993 (βλ. εδώ). Ο αμερικανός αξιωματούχος είχε ως συνομιλητή του τον τότε βουλευτή Θεσσαλονίκης (ελέω… Μητσοτάκη, φυσικά!) και μετέπειτα πρωθυπουργό, Κωστάκη Καραμανλή. Ο… Kostas έθαβε κυριολεκτικά την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον τότε Πρωθυπουργό, Κώστα Μητσοτάκη στους Αμερικανούς, αποδεικνύοντας τις προνομιακές σχέσεις του με ξένα συμφέροντα, εχθρικά προς την ανεξάρτητη βαλκανική πολιτική του Μητσοτάκη, που υπήρξε και ο κύριος λόγος της βίαιης ανατροπής του. Τον Ιούνιο ο Κωστάκης «ενημέρωνε» τους Αμερικανούς και λίγο μετά ο τότε ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Ουόρεν Κρίστοφερ, «προέβλεπε» τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, ενώ ο Σαμαράς ανέλαβε την… πραγματοποίησή τους, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους!!!
Περίεργες διαπλοκές με επίκεντρο δύο πρόσωπα που έμελλε να ξανασυναντηθούν στο χαοτικό κόσμο των παιγνίων: Κωστάκης και Αντωνάκης, ο ένας δοσίλογος και ο έτερος Προδότης του Πρωθυπουργού που τους ανέσυρε από την αφάνεια και τους έδωσε πολιτική οντότητα και αξία! Άξιοι για τη χλεύη της Ιστορίας και οι δυο τους, αφού οι πράξεις τους ζημίωσαν καίρια τα εθνικά μας συμφέροντα, ιδιαίτερα εκείνη την εποχή που πραγματοποιούνταν κοσμογονικές ανακατατάξεις στη Βαλκανική.
Η ανωτέρω αποκάλυψη, πάντως, αποτελεί άλλη μια ακλόνητη απόδειξη που καταρρίπτει το μύθο της... αντιμητσοτακικής προπαγάνδας περί της δήθεν «εξάρτησης» του πρώην Πρωθυπουργού από τον αμερικανικό παράγοντα. Ο Μητσοτάκης ουδέποτε υπήρξε αμερικανόφιλος, αλλά συνειδητός Ευρωπαίος και υπέρμαχος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, στόχου που αντιστρατεύεται τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Ιδιαίτερα η αυτόνομη και άνευ της αμερικανικής «ευλογίας» πρωταγωνιστική παρουσία του Μητσοτάκη στις διαπραγματεύσεις για ειρήνευση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (βλ. «Διάσκεψη της Βουλιαγμένης») στάθηκε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και «επίσπευσε» την πρόωρη και αντιδημοκρατική ανατροπή της τότε Κυβέρνησης της ΝΔ…

Δεν υπάρχουν σχόλια :